POLEDICA NA SLOBODI: Tužilaštvo nije tražilo pritvor za njega, a ostali osumnjičeni ostaju u zatvoru!
Foto: Beta/Nenad Petrović

saslušan

POLEDICA NA SLOBODI: Tužilaštvo nije tražilo pritvor za njega, a ostali osumnjičeni ostaju u zatvoru!

Crna Hronika -

Tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo je da se protiv okrivljenih M. J, B. A, Z. S, M. M i P.Ć odredi pritvor, dok prema okrivljenom Miodragu Poledici nije stavljen predlog za pritvor.

Podneskom od 5.2.2020. godine Tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo je da se protiv okrivljenih M. J, B. A, Z. S, M. M i P.Ć odredi pritvor na osnovu člana 211 stav 1 tačka 2 ZKP, dok prema okrivljenom Miodragu Poledici nije stavljen predlog za pritvor, već mera zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa određenim licima.

Odlučujući o predlogu, sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu je, dana 05.02.2020.godine, nakon saslušanja osumnjičenih B.A, Z.S, M.M, P.Ć, doneo rešenje kojim je prema osumnjičenima odredio pritvor do 30 (trideset) dana zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke u skladu sa članom 211 stav 1 tačka 2 Zakonika o krivičnom postupku.

Prema M.P određena mera zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa određenim licima i posećivanja određenih mesta na osnovu člana 198 stav 1 i 2 Zakonika o krivičnom postupku u vezi sa članom 197 Zakonika o krivičnom postupku.Protiv navedenog rešenja osumnjičeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe veću iz člana 21 stav 4 ZKP Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu, u roku od 3 (tri) dana od dana prijema pismenog otpravka rešenja.

Osumnjičenim M. J, B. A i P. Ć stavlja se na teret izvršenje produženog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja iz čl. 359 stav 3 u vezi stav 1 Krivičnog zakonika u vezi čl. 61 Krivičnog zakonika, osumnjičenom M. P. krivično delo zloupotreba službenog položaja u pomaganju iz čl. 359 stav 1 Krivičnog zakonika u vezi čl 35 Krivičnog zakonika.

Osumnjičenim Z. S i M. M. po jedno produženo krivično delo zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom iz člana 228 stav 1 Krivičnog zakonika u vezi člana 61 Krivičnog zakonika.

Kurir.rs

Foto Beta/Nenad Petrović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja