STEŽE SE OBRUČ OKO ZORANE MIHAJLOVIĆ?! Ministarka bi uskoro mogla biti saslušana
Foto: Zorana Jevtić, BETA/MSGI SRBIJE/MILETA MIRČETIĆ

Posledice: POSLE HAPŠENJA MINISTARKINH SARADNIKA

STEŽE SE OBRUČ OKO ZORANE MIHAJLOVIĆ?! Ministarka bi uskoro mogla biti saslušana

Politika -

Potpredsednica Vlade bi mogla biti saslušana jer, iako je uhapšeni državni sekretar Miodrag Poledica drugi čovek u njenom resoru, on nije slobodni strelac, navode upućeni

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović uskoro bi mogla biti saslušana, pošto su dvojica njenih bliskih saradnika uhapšeni u roku od mesec dana zbog zloupotreba i korupcije, ocenjuju upućeni.

Miodrag Poledica, državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, uhapšen je u ponedeljak po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal u nastavku predistražnog postupka u vezi sa zloupotrebama u firmi „Infrastruktura železnice“. To je drugi uhapšeni saradnik ministarke Mihajlović u proteklih mesec dana - sredinom januara priveden je direktor „Infrastruktura železnice“ Miroljub Jevtić. Inače, vrednost javne nabavke za koju se terete je oko 350 miliona dinara.

foto: Damir Dervišagić

Obruč oko Mihajlovićeve se, prema mišljenju direktora Centra za vladavinu prava Ivana Ninića, evidentno steže. - Po prirodi posla, državni sekretar je uvek drugi čovek ministarstva. Ali on nije slobodan strelac, već postupa po nalozima ministarke i isključivo njoj podnosi izveštaj o radu. Nijedan državni sekretar nema autonomiju u donošenju bilo kakve odluke - obrazlaže Ninić i konstatuje da je simptomatično da je gotovo ceo prvi tim ministarke umešan u korupciju i kriminal: - Postavlja se pitanje kakvo je to društvo ministarka izabrala, u kojoj meri soliraju, odnosno u kojoj meri sprovode njene naloge. Odgovornost jeste individualna, ali koncepcija takvog delovanja može biti prethodno ugovorena. Zato istraga ne sme stati na ovom i u nekom momentu može se očekivati i da ministarka bude saslušana.

Ovaj slučaj juče je bio tema i u parlamentu. Poslanik SRS Aleksandar Šešelj predložio je da se istraži sve što se dešavalo u tom resoru.

Negirao optužbe

POLEDICA SASLUŠAVAN SAT I PO

Miodrag Poledica, kako saznajemo, negirao je juče pred tužiocem za organizovani kriminal optužbe koje mu se stavljaju na teret. Ispitivanje državnog sekretara trajalo je nešto više od sat i po i bio je šesti po redu saslušanih. Odgovarajući na pitanje o rekonstrukciji Pančevačkog mosta, Poledica je rekao da je kao državni sekretar samo potpisivao dokumenta koja su mu nadležne službe dostavljele.

Tužilac je predložio da se uhapšenima odredi pritvor. Branilac Miodraga Poledice, Miodrag Rašić, nije hteo da komentariše slučaj.

Kurir.rs/ B. B - j. S Foto: Zorana Jevtić, BETA/MSGI SRBIJE/MILETA MIRČETIĆ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track