Najnovije vesti

UBICA VOĐE ALKATRAZA LOCIRAN U GRČKOJ: Sin poznatog biznismena ipak neće završiti u Srbiji NOVI DETALJI IZ ISTRAGE

ISTRAGA BRUTALNE LIKVIDACIJE

UBICA VOĐE ALKATRAZA LOCIRAN U GRČKOJ: Sin poznatog biznismena ipak neće završiti u Srbiji NOVI DETALJI IZ ISTRAGE

Crna Hronika

Mladić M. B., koga srpska policija dovodi u vezu sa likvidacijom jednog od vođa navijača Partizana Ljubomira Markovića Kiće (39) 1. novembra prošle godine, lociran je u glavnom gradu Grčke, ali ipak neće završiti u Srbiji.

- Osumnjičenom se stavlja na teret da je direktni izvršilac ubistva i za njim je izdata poternica. Njega je nedavno grčka policija uhapsila, ali je ubrzo pušten jer, navodno, protiv njega nije bilo dokaza. Ovo je krajnje neuobičajen postupak da lice za kojim je raspisana međunarodna poternica, pogotovo za najteže krivično delo, bude pušteno na slobodu - kaže izvor iz istrage.

Kako se nezvanično saznaje, mladić M. B. je sin jednog poznatog biznismena, ali već neko vreme se kreće u problematičnom društvu i postao je blizak jednoj od najjačih navijačkih grupa.

foto: Jelena Rafailović, Printscreen Facebook

- Motiv za ubistvo Markovića direktnom izvršiocu nije njegova materijalna korist. On je prihvatio da obavi ovaj surovi posao kako bi se dokazao u navijačkom miljeu i popeo se na više mesto u hijerarhiji. Napadnuti Marković i osumnjičeni su se lično znali sa stadiona i Kića ga je prepoznao. Znao je šta se sprema i ko može da stoji iza napada, zato je i počeo da beži i nije pokušao da se odbrani i potegne pištolj iako je i on bio naoružan - tvrdi izvor.

On se posle ubistva sklonio iz Srbije u Grčku, gde boravi već duže vreme, a našao je i kontakte u srpskoj zajednici u toj zemlji u kojoj ima i ljudi iz srpsko-crnogorskog podzemlja.

Ljubomir Marković Kića likvidiran je 1. novembra prošle godine u Ulici Grčića Milenka kada je izlazio sa malog fudbala. Ceo zločin snimile su kamere za video-nadzor.

- Napadač je bio dobro upoznat i sa kretanjem žrtve, ali je imao i druge važne informacije, ko će biti sa Kićom u trenutku napada i kuda da beži. Verovatno je imao i logističku podršku da se brzo udalji sa lica mesta. Iako je Kića bio okružen prijateljima sa kojima je igrao mali fudbal, napadač, obučen u kaput, prošao je između njih, prišao Kići i počeo da puca. Marković je pokušao da pobegne, ali je pogođen pao na benzinskoj pumpi. Ubica mu je prišao i overio ga - kaže sagovornik.

Svađa na tribini

Nekoliko dana pre likvidacije Ljubomira Markovića navodno je došlo do velike svađe između navijača Partizana uoči utakmice sa Mančester junajtedom, a navodno je jedan od aktera te svađe bio i pokojni Kića. Među Grobarima već decenijama traju međusobni sukobi zavađenih frakcija, a u tim sukobima do sada je poginulo više desetina ljudi.

(Kurir.rs/ S. Telegraf/ FOTO: Printscreen)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...