SIN UTICAJNOG TAJKUNA UBIO VOĐU ALKATRAZA? Pokušao da prikrije identitet kaputom i kapuljačom, DETALJ ga je odao?!
Foto: Printskrin

KIĆA nije ni pokušao da pruži otpor

SIN UTICAJNOG TAJKUNA UBIO VOĐU ALKATRAZA? Pokušao da prikrije identitet kaputom i kapuljačom, DETALJ ga je odao?!

Crna Hronika -

Sin moćnog tajkuna, koji je veoma blizak navijačkim krugovima jedan je od osumnjičenih za likvidaciju vođe Partizanove navijačke grupe "Alkatraz" Ljubomira Markovića Kiće (39).

Kako se saznaje iz izvora bliskih istrazi, policija je na dobrom putu da identifikuje osobu koja je 1. novembra uveče, ispred balona za fudbal u Ulici Grčića Milenka na Voždovcu, likvidirala Markovića.

- Glavni osumnjičeni je mlađa osoba, sin jednog bogatog i uticajnog tajkuna. Taj mladić je odavno u kriminalnim vodama, blizak je jednoj navijačkoj grupi i njegov otac je već imao problema sa njim jer je upao u loše društvo - kaže izvor.

On je pokušao da prikrije identitet kaputom i kapuljačom, kojima je sakrio lice od obližnjih kamera. Ipak, obavljeno je antropološko veštačenje jer osoba sa snimka hoda na specifičan način, kaže izvor.

Istrazi je pomogla i reakcija pokojnog Markovića. Naime, on je bio naoružan, ali nije ni pokušao da pruži otpor, već je počeo da beži prema pumpi tražeći spas. Iako je ubica pokušao da prikrije identitet kaputom i kapuljačom, odao ga je specifičan način hoda.

- On je, po svemu sudeći, prepoznao egzekutora, a to praktično znači da je i ta osoba iz navijačkog miljea. Ipak, ovo nije kraj istrage jer je potrebno sakupiti dovoljno fizičkih dokaza i vezati osumnjičenog za vreme i mesto ubistva - kaže sagovornik.

Kako se nezvanično saznaje, u policijskoj akciji koja je usledila posle ubistva Ljubomira Markovića tragalo se za belim luksuznim automobilom, najverovatnije BMW, koji su koristili napadači.

Policije je danima nakon ubistva pretraživala park kroz koji je pobegao ubica, ali nije poznato šta je tada pronađeno. Pretpostavlja se da ga je sa druge strane šumice čekalo vozilo za bekstvo i ekipa za logističku podršku.

- Napad je bio dobro organizovan i dobro pripremljen, a napadač je bio izuzetno odlučan. On je ušao među ljude koji su bili sa pokojnim Kićom u društvu i nije se obazirao na njih. Jedino ga je interesovao Marković. Tačno je znao ko su ljudi sa kojima Kića igra fudbal, da su to osobe koje nisu iz kriminalnog miljea i da mu ne preti opasnost od njih - navodi izvor blizak policiji.

Ubistvo Markovića usledilo je posle izvesnog zatišja među zaraćenim frakcijama Partizanovih navijača. Njegovoj likvidaciji navodno je prethodio sukob dve grupe "Grobara" pred utakmicu sa Mančester junajtedom u Beogradu, u okviru Lige Evrope.

Tada su navodno pale i teške reči, ali i pretnje, koje su se 8. novembra i ispunile. U Markovića je ispaljeno šest hitaca, jedno zrno ga je pogodilo dok je bežao, a onda mu je napadač prišao i overio ga pucnjem u glavu. Marković je preminuo na licu mesta.

Vođe pobegle iz zemlje?

Zbog straha od novih likvidacija, navodno su neki od vođa zaraćenih Partizanovih navijačkih frakcija odlučili da se sklone na neko vreme. Sukob među grupama traje skoro dve decenije, a u njemu je stradalo desetak osoba.

(Kurir.rs/S. telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja