JEZIV SLUČAJ KRAĐE BEBE U PANČEVU: Devojčica (12) ukrala dete iz kreveca, a ono što je rekla policajcima ŠOKIRALO JE SVE
Foto: Profimedia

ušunjala se u kuću ranom zorom

JEZIV SLUČAJ KRAĐE BEBE U PANČEVU: Devojčica (12) ukrala dete iz kreveca, a ono što je rekla policajcima ŠOKIRALO JE SVE

Crna Hronika -

Devojčica M. O. (12) ukrala je juče pred zoru osmomesečnu devojčicu M. Z. iz porodične kuće u Pančevu! Najverovatnije je htela da iskoristi bebu za prosjačenje kako bi dobila više para od prolaznika.

Srećom, uhvaćena je posle samo nekoliko sati u autobusu za Kačarevo, a kad su je upitali zašto je ukrala bebu, rekla je: "Ja živim sama, trebalo mi je društvo".

Kako se saznaje od izvora iz istrage, neverovatna krađa zbog koje se juče cela pančevačka policija digla na noge desila se u kući bračnog para Željka Z. (28) i Jasmine N. (35) u Ulici Svetog Save.

- Otmica osmomesečne devojčice prijavljena je u nedelju, nešto posle sedam sati ujutru. Željko i Jasmina su ispričali policajcima da je ona oko četiri sata ujutro nahranila bebu i da je posle toga legla u krevet. Kada se Željko probudio, video je da njegove ćerkice nema i u panici je pozvao policiju - kaže izvor.

Prema njegovim rečima, policajci su najpre posumnjali u priču roditelja, pa su ih poslali na poligraf. Međutim, utvrđeno je da su Željko i Jasmina govorili istinu. U početku se činilo da je kradljivac bebe neko ko dobro poznaje ovaj bračni par, ali je onda došlo do šokantnog obrta u celoj priči.

- U toku prepodneva, dok je trajala grčevita potraga za bebom, vozač autobusa koji saobraća od Pančeva do Kačareva obavestio je policiju da je u vozilo ušla devojčica sa bebom u kolicima, što mu je bilo veoma čudno. Jedna patrola je odmah poslata do tog autobusa i ubrzo je utvrđeno da je beba u kolicima zapravo mala M. Z., koja je ukradena u Pančevu. Ispostavilo se i da kradljivica živi na ulici od prosjačenja i uopšte ne poznaje Željka i Jasminu. Najverovatnije ih je u subotu uveče videla kako ulaze u kuću s bebom, pa je rešila da je ukrade dok su oni spavali - objašnjava izvor.

On dodaje da je o svemu obavešten Centar za socijalni radu Pančevu, pa su socijalni radnici prisustvovali saslušanju 12-godišnje otmičarke.

- Devojčica je u početku bila uplašena, ali je onda do detalja ispričala kako se oko 5.30 ušunjala u kuću i iz kreveca uzela bebu. Na pitanje zašto je to uradila, prvo nije htela da odgovori, a onda je rekla da je njena sestra odvedena u hraniteljski porodicu, da je zbog toga bila usamljena i trebalo joj je društvo - rekao je izvor.

Inspektori, međutim, nisu poverovali u to objašnjenje.

- Mala M. O. je dete bez roditeljskog staranja, živi od prosjačenja. Najverovatnije je pomislila da će se ljudi više sažaliti na nju ako je vide s bebom, pa je odlučila da ukrade devojčicu. Takođe, ispitaće se i mogućnost da ju je neko možda angažovao da ukrade bebu, ali sve će biti jasni je kad se završi istraga – kazao je sagovornik.

(Kurir.rs/Informer, M.S./ FOTO: Profimedia/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track