CRNOGORAC NEGIRA DA JE LIKVIDIRAO CVETANOVIĆA: Ne sećam gde sam se nalazio, ali u Vranju sigruno nisam bio!
Foto: Privatna Arhiva, Vranjske

suđenje Marjanu Vujačiću

CRNOGORAC NEGIRA DA JE LIKVIDIRAO CVETANOVIĆA: Ne sećam gde sam se nalazio, ali u Vranju sigruno nisam bio!

Crna Hronika -

VRANJE - Podgoričanin Marjan Vujačić negirao je danas na početku suđenja u Višem sudu Vranju da je u tom gradu 27. septembra 2017. godine ubio Jugoslava Cvetanovića, tvrdeći da uopšte nije bio u Vranju u vreme ubistva.

Ubijeni Vranjanac Jugoslav je rođeni brat Saše Cvetanovića zvanog "pit bul", koji je pravosanžno osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva Nikole Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića, koji u španskom zatvoru služi višegodišnju kaznu.

"Nisam kriv, u vreme ubistva čak nisam ni bio u Vranju, a za ubijenog do momenta otpočinjaja istrage u vezi sa ubistvom nikada ranije nisam čuo", prenose vranjanski mediji da je rekao je Vujačić.

Navodeći da se ne seća tačno gde se nalazio 27. septembra 2017. godine kada je Cvetanović ubijen, on je dodao da je to za njega "potpuno nebitan dan".

"Ne sećam detalja o tome gde sam se nalazio, ali u Vranju sigruno nisam bio", rekao je Vujačić i naveo da je dolazio u Vranje jednom - 2016. ili 2017 godine a da je u Srbiju ušao preko nekog od administrativnih prelaza sa Kosova.

Ispričao je da administrativni prelaz prešao sa svojim pasošem i da je sa regularnim papirima prenoćio na Pržaru, kao i da je igrao kladionicu jer je "strastveni kockar i kocka svaki dan". U Vranje je sa Kosova došao sa jednim prijateljem, ali njegovo ime nije hteo da otkrije da da ne bi, kako je naveo, doveo u opasnost.

Požalio se sudu da je nakon hapšenja 12. juna prošle godine navodno preživeo policijsku torturu u Novom Sadu i da je zbog stepena povreda prebačen sam u Klinički centar Vojvodine, o čemu kako tvrdi, postoji celokupna medicinska dokumentacija.

"Znam to jer sam kasnije morao da potpišem račun za medicinske usluge koji su mi ispostavili u Specijalnom sudu. Uzimali su mi bukalni bris za DNK dva puta u policiji i kasnije, nakon dva, tri meseca, još jednom u Specijalnom sudu", rekao je Vujačić.

Odgovarajući na pitanje svog branioca, beogradskog advokata Borivoja Borovića rekao da nikada u životu nije čuo za Luku i Nikolu Bojovića.

"Niko me nikada nije kontaktirao u vezi sa ubistvom Jugoslava Cvetanovića u Vranju. Prvi put sam čuo za to ime onda kada je počela istraga", ponovio je Vujačić.

Cvetanović je ubijen 27. septembra 2017. godine u haustoru kompleksa zgrada Lepa Brena u centru Vranja. Više javno tužilaštvo u Vranju podiglo je optužnicu protiv Vujačića 12. decembra 2019. godine "zbog postojanja opravdane sumnje da je učinio krivično delo teško ubistvo, jer je na podmukao način lišio života Cvetanovića.

Optužen je i za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, noćenje i promet oružja i eksplozivnih materija Dragan Cvetanović, drugi rođeni brat ubijenog Jugoslava rekao je na današnjem suđenju da se pridužuje krivičnom gonjenju Vujačića i da ističe imovinsko-pravni zahtev zbog smrti brata.

Odgovarajući na pitanja advokata odbrane Borovića, on je naveo da nikada nije upoznao nikoga iz porodice Šaranović iz Crne Gore, za koje se veruje da su sa porodicom Bojovića "u ratu", zbog kojeg je došlo do niza likvidacija u Srbiji i Crnoj Gori proteklih godina.

"Čuo sam za njih iz medija, ali ne poznajem nikog. Jugoslav i ja radili smo u Crnoj Gori u periodu 2010-2012 na sezonskim poslovima u Budvi. Preciznije, to su bile igraonice na šetalištu. Jugoslav je, nakon hapšenja Saše od 2013. godine dobio policijsku zaštitu u Vranju 24 sata dnevno", isptičao je Dragan Cvetanović.

Policija ga je ako je naveo, uglavnom obezbeđivala, ali je bilo i prekida, možda u trajanju od godinu dana.

"Ja tada zaštitu nisam imao. Čuo sam da je zaštita dodeljena po odluci Specijalnog suda. Policajci su dolazli u tom periodu i kod nas kući, pravili skice zgrade u kojoj živimo. Godine 2017. policijska zaštita je dodeljena i meni, negde u vreme kada je uhapšena majka Luke Bojovića. Policajci nisu bili stalno sa nama, nalazili su se ispred zgrade. Faktički smo imali zaštitu samo na papiru, a kada bismo išli u grad javili bismo se gde idemo, ali nas inspektori nisu pratili stalno. Rekli bi nam da ima policije po gradu i da je to zaštita", ispričao je brart ubijenog.

Rekao je i da nije čuo da je u automobilu posle ubistva pronađen policajac-žandarm kako spava. Odgovorio je odrečno i na pitanje da li je medu članovima obezbeđenja njega i brata bilo nekog iz žandarmerije.

"Sve policajce koji su nas štitili uglavnom znam iz Vranja", naveo je Cvetanović, prema pisanju lokalnih medija.

Vujačić je uhapšen u Novom Sadu zbog falsifikovanja isprava, a njegov slučaj je ubrzo prebačen u Tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu, zbog istrage ubistva Cvetanovića i još tri ubistva. Međutim, prošle jeseni je prebačen u tužilaštvo u Vranju. Suđenje se nastavlja 23. aprila saslušanjem svedoka.

Kurir.rs/Tanjug

Foto Kurir/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track