Najnovije vesti

DETALJI SMRTI MONSTRUOZNOG UBICE U ZATVORU U PADINJAKU Vraćao se iz teretane, pao između ćelija OŽIVLJAVALI GA 45 MINUTA
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

nije mu bilo spasa

DETALJI SMRTI MONSTRUOZNOG UBICE U ZATVORU U PADINJAKU Vraćao se iz teretane, pao između ćelija OŽIVLJAVALI GA 45 MINUTA

Crna Hronika

Borislav Čolić (52), ubica iz Futoga, umro je po povratku iz zatvorske teretane. Pljačkaš koji je davne 1997. pobio celu porodicu, a nije poštedeo ni trogodišnje dete na noši, nađen je mrtav u hodniku između ćelija u zatvoru u Padinskoj Skeli.

- B. Č. je 3. marta izgubio svest odmah posle vežbanja u teretani, odakle se vraćao s drugim osuđenicima. Komandir koji je bio sa njima u pratnji odmah je pozvao zavodskog lekara, koji je pristupio reanimaciji sve do dolaska Hitne pomoći. I lekar Hitne pomoći je nastavio sa reanimacijom, ali je nakon 45 minuta pokušavanja da se oživi, morao da konstatuje smrt. Uprava Kazneno-popravnog zavoda u Beogradu postupila je u skladu sa zakonom i o svemu obavestila nadležne, sud, policiju i Tužilaštvo - rečeno je u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija.

Podsetimo, Čolić, koji je bio bivši ratni veteran, 21. februara 1997. godine u novosadskom naselju Futog pozvonio je na vrata porodice Smiljanić. Vrata mu je otvorio Dobrivoje, kog je odmah likvidirao. Potom je naišla Miomirka, u koju je takođe pucao.

Ono što je šokiralo i najiskusnije policajce, a potom i čitavu javnost, bilo je to što je u dnevnoj sobi pronađeno i telo trogodišnjeg Ivana. Dete je sedelo na noši kada je ubica ušao, prišao mu, prislonio pištolj uz čelo i potegao oroz.

Borislav Čolić je prvobitno osuđen na smrtnu kaznu zbog razbojništva sa smrtnim ishodom. Pošto je ta kazna ukinuta, presuda je preinačena u kaznu zatvora u trajanju od 40 godina. Na slobodi bi trebalo da se nađe 2036. godine, kada bi imao 68 godina.

(Kurir.rs/ S. telegraf/ FOTO: Aleksandar Jovanović Cile/Ilustracija)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...