Najnovije vesti

MONSTRUM MOŽDA NE IZAĐE IZ ZATVORA: Protiv malčanskog berberina koji je oteo i mučio maloletnicu podignuta optužnica
Foto: Kurir/M.S., MUP Srbije, Printscreen Facebook

preti mu debela kazna

MONSTRUM MOŽDA NE IZAĐE IZ ZATVORA: Protiv malčanskog berberina koji je oteo i mučio maloletnicu podignuta optužnica

Crna Hronika

Više javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužnicu protiv Ninoslava Jovanovića (46), poznatijeg kao Malčanski berberin. Ovo je potvrdila Ana Gajić, portporalka niškog Višeg suda kojem je optužnica dostavljena na proveru

Zasad, međutim, nema detalja šta se tačno Jovanoviću stavlja na teret, nakon što je 5. januara uhapšen zbog sumnje da je oteo i zlostavljao  dvanaestogodišnju devojčicu iz Suvog Dola kod Niša.

Da podsetimo on je 20. decembra devojčicu na prevaru uveo u kola, nakon što ju je ubedio da je on novi električar u školi.

foto: čitalac Kurira

Od tada se devojčici gubio svaki trag, sve do 29. decembra kada je pronađena u jednoj napuštenoj kući u selu Pasjača. Međutim, Jovanović je tada uspeo da pobegne policijskoj poteri, a uhapšen je nekoliko dana kasnije, na seoskom groblju u rodnoj Malči.

Ninoslav Jovanović je na saslušanju u tužilaštvu opisao celu otmicu, po svemu sudeći, računajući da će time, na osnovu iskustava sa ranijih suđenja, sebi stvoriti makar neku olakšavajuću okolnost. Nakon toga, proveo je mesec dana u Specijalnoj zatvorskoj bolnici Okružnog zatvora u Beogradu, gde mu je urađeno i psihološko veštačenje po nalogu sudije za prethodni postupak Višeg suda u Nišu.

Dojava komšija 

Na dan kad je uhapšen Jovanović, policija je dobila dojavu od jednog žitelja Malče da ga je video na 300 metara od svoje kuće. Tada je uspeo da pobegne, a prestravljeni meštanin je tada otkrio da je on, zapravo, prespavao u njegovoj štali, u delu gde se drži seno. I to se desilo samo nekoliko stotina metara dalje od kuće u kojoj mu žive roditelji i brat. Drugi komšija posvedočio je da je Ninoslav protrčao kroz njegovo dvorište.

Nalaz i mišljenje veštaka dostavljeni su sudu i tužilaštvu koje vodi istragu protiv Jovanovića, ali šta se u njemu navodi, za sada nije obznanjeno javnosti. 

Više javno tužilaštvo u Nišu vodi istragu protiv Jovanovića zbog sumnji da je oteo, deset dana držao, mučio i zlostavljao devojlicu.

Ukoliko mu se sve ovo stavlja na teret optužnicom koja je podignuta, prema zakonu preti mu kazna od najmanje 10 godina ili kazna doživotnog zatvora.

Intenzivna potraga za Ninoslavom trajala je 17 dana. U nju su pored policije bili uključeni i pripadnici Žandarmerije, Vojske, helikopterska jedinica, ali i mnogobrojni građani, kao i psi tragači.

Kurir.rs/Večernje novosti

Foto Kurir/M.S., MUP Srbije, Printscreen Facebook

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...