DVE VERZIJE HOROR PRIČE OSTAVIĆE VAS BEZ DAHA: Srbin POGINUO u Kolumbiji igrajući RUSKI RULET, a onda je usledio RAT
Foto: Profimedia

STRADALI I DVA POLICAJCA I NARKO-BOS

DVE VERZIJE HOROR PRIČE OSTAVIĆE VAS BEZ DAHA: Srbin POGINUO u Kolumbiji igrajući RUSKI RULET, a onda je usledio RAT

Crna Hronika -

Srbin Dejan Stanimirović (45) stradao je igrajući ruski rulet u kući bivšeg kolumbijskog vođe gerilaca u gradiću Gvamal, u srcu ove južnoameričke zemlje!

Kada je policija nakon dojave došla na lice mesta, izbio je opšti rat u kom su ubijeni i vlasnik kuće i dva policajca! Sve je počelo u ranim satima 1. aprila u kući u kvartu La Florida koja je bila puna ljudi. Među njima su bili i Hose Visente Rivera Mendoza poznat kao Vojnik i Stanimirović, koga su kolumbijci zvali Markos, i koji je, prema pisanju lokalnih medija, radio kao obezbeđenje Mendozi. Društvo je celu noć pilo alkohol i pred zoru odlučilo da igraju ruski rulet. Kada je na njega došao red, Stanimirović je prislonio cev revolvera na glavu i povukao oroz, a metak je opalio! "Iznenada se čuo pucanj. Ljudi koji su se nalazili u kući su očigledno pijani započeli opasnu igru. Jedan stranac teško je ranjen", piše portal „eltiempo.com”.

Prema jednoj verziji, Stanimirović je zatečen u kući mrtav. Prema drugoj, prebačen je u bolnicu u gradu Viljavisensio, gde je preminuo. Šta se tačno dešavalo nakon što je ispalio sebi metak u glavu, nikom nije jasno zbog haosa koji je usledio. "Kada su policajci došli da istraže šta se dogodilo, iz kuće su istog časa otvorili vatru na njih. U okršaju su stradali narko-bos i dva policajca" prenosi Blu radio. Uznemireni građani ponovo su pozvali policiju, a kada je pojačanje stiglo, zatekli su dvojicu kolega mrtve. Jedan je ležao na ulici, a drugi je bio u automobilu.

Direktor policije general Oskar Atehortva Dukue na Tviter nalogu se oprostio od dvojice stradalih policajaca i saopštio da je, nakon ovog događaja, uhapšeno pet osoba i zaplenjeno sedam komada oružja. Istragu će, kako je saopšteno, voditi posebna grupe iz policije i tužilaštva koje su u sredu ujutru hitno poslate iz Bogote u Gvamal. Ovim povodom oglasio se i Đovani Penon, gradonačelnik Gvamala. "Od dvojice civila ubijenih u ovom nasilnom delu utvrđeno je da se radi o bivšem gerilcu FARC koji je bio u procesu reinkorporacije od 2016. godine i strancu koji je ranjen prebačen u bolnicu, gde je i umro" objasnio je gradonačelnik. Hose Visente Rivera zvani Vojnik bio je šef dve gerilske grupe izumrle paravojne formacije AUC, koja je radila sa narko-kartelima, a potom se pridružio pobunjeničkom pokretu FARC. Bio je blizak s Pedrom Oliveirom Đurerom, koji je poznatiji kao Nož, jer je uglavnom njime ubijao sve svoje žrtve.

Oliveira je bio povezan sa narko-kartelom u Medeljinu, glava mi je bila ucenjena na 1,25 miliona dolara, a ubijen je 2010. u akciji u kojoj je učestvovalo 120 specijalaca. Iste godine, Rivera, koji je opisivan kao krvoločan čovek, osuđen je na 26 godina zatvora zbog ubistva više seljaka i nestanka mnogih drugih. Preživeo je atentat 2016. godine, kada je grupa napadača napala vozila kojim su ga čuvari vraćali iz bolnice u zatvor. Ubrzo posle toga našao se na slobodi. (Kurir.rs/Republika.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track