OBRT! NOVI KORAK U ISTRAZI MASAKRA U JABUKOVCU: Evo gde su i zašto poslati dokazi! Opušak krije tajnu
Foto: Zorana Jevtić, Printscreen Facebook/privatna arhiva

četvorostruko ubistvo koje je potreslo srbiju

OBRT! NOVI KORAK U ISTRAZI MASAKRA U JABUKOVCU: Evo gde su i zašto poslati dokazi! Opušak krije tajnu

Crna Hronika -

U Nacionalnom centru za kriminalističku forenziku Uprave kriminalističke policije u toku su dodatna veštačenja materijalnih dokaza i tragova u slučaju četvorostrukog ubistva na pojati u zaseoku Velja Vratna u Jabukovcu kod Negotina, 7. avgusta prošle godine.

Za ubistvo Raje Kazimirovića (72), njegove majke Dragice (93), sestre Ljubinke Oprikić (76) i sestričine Dragane Jozeljić (53) osumnjičeni su Davor Pernić (36) iz Jabukovca i Maja Bađikić (26) iz Dupljana kod Negotina. Pernića Više tužilaštvo u Negotinu tereti za teška ubistva i nedozvoljeno držanje oružja, a Maju za saučesništvo u zločinu. Tužilaštvo je u februaru podiglo optužnicu protiv njih, ali ju je mesec dana kasnije nadležni Viši sud vratio uz nalog da se istraga dopuni, zbog čega se sporni dokazi ponovo veštače.

foto: Printscreen Instagram, Privatna Arhiva

Sud je, između ostalog, naložio da se utvrdi starost opušaka na kojima su pronađeni biološki tragovi Maje Bađikić, koja od početka negira umešanost u ovaj zločin. Stručnjaci su prvobitno na opušcima pronađenim tek 30. decembra prošle i 24. januara ove godine, u neposrednoj blizini mesta zločina, na "osnovu izračunate LR vrednosti sa izuzetno velikom sigurnošću utvrdili da je Maja Bađikić donor bioloških tragova". Pored toga, traži se i da se veštaci izjasne i objasne "može li DNK trag toliko dugo da ostane na opušcima, koji su bili izloženi različitim vremenskim uslovima".

Na te tragove je istražnim organima ukazao upravo Pernić, koji je nakon hapšenja, 25. avgusta prošle godine istražnim organima detaljno ispričao na koji je način sam ubio Raju Kazimirovića i njegove najmilije. Međutim, nešto kasnije je za saučesništvo u zločinu, pa čak i inicijativu da se Kazimirović opljačka, optužio Bađikićevu.

Pernić je u naknadnoj izjavi tvrdio da je sa Majom u emotivnoj vezi, dok ona to uporno negira, tvrdeći da ju je on prinudio na odnos, pretnjama da će ubiti nju i njeno maloletno dete, kao i da će baciti bombu na njenu kuću. Maja Bađikić negira i da je učestvovala u zločinu, rekavši da ima alibi i više od deset svedoka koji mogu da potvrde da je tih dana boravila kod roditelja u Dupljanu, pomažući im da spreme slavu.

- Više javno tužilaštvo u Negotinu je odmah postupilo po primedbama iz rešenja Višeg suda. Donete su naredbe za dopunska veštačenja, koje su dostavljene veštacima kako bi se izjasnili na sporna pitanja - kažu u Višem javnom tužilaštvu u Negotinu i ističu da su u toku veštačenja, te da nalaze novih veštačenja očekuju do kraja ove ili naredne nedelje.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track