PUCAO FUDBALERU U GLAVU DOK JE RADIO SKLEKOVE: Škaljarac se posle likvidacije godinama krio po svetu, pa PAO U SRBIJI!
Foto: Vijesti/Savo Prelević/Youtube

iza rešetaka

PUCAO FUDBALERU U GLAVU DOK JE RADIO SKLEKOVE: Škaljarac se posle likvidacije godinama krio po svetu, pa PAO U SRBIJI!

Crna Hronika -

Dokumentacija za ekstradiciju Kotoranina Nikole Mršića koji je uhapšen 8. marta na teritoriji Srbije zbog sumnje da je hicem u potiljak usmrtio Gorana Lenca (32), stigla je nadležnim organima Srbije.

Kako se nezvanično saznaje urađeno je rešenje o ekstradiciji Mršića koja bi trebalo da bude realizovana u narednom periodu, nakon što bude poslata i ministru pravde na potpisivanje. Mršić inače važi za osobu blisku škaljarskom klanu.

Za Kotoraninom je bila raspisana međunarodna poternica, jer je osumnjičen za ubistvo fudbalera iz Kotora Gorana Lenca 2017. godine, kao i za pokušaj ubistva Milana Jovićevića. Takođe, tereti se i za stvaranje kriminalne organizacije, piše in4s.

Lenc je ubijen na terenu fudbalskog kluba "Bokelj" u Kotoru dok je trenirao. Ubica nije bio maskiran, a svedoci kažu da je posmatrao Gorana sa tribina dok je trenirao sa drugom. Na terenu je tada bilo još ljudi, ali je ubica strpljivo čekao da se raziđu, posle čega je sišao i počeo da trči, praveći se da i on trenira, zbog čega niko nije posumnjao da se nešto sprema.

Krio se u Panami, koristio lažna dokumenta

Mršić se, posle zločina pritajio u Panami, a tokom bekstva koristio je lažna dokumenta tkz. države Kosovo na ime Marjan Veličković. Navodno je posle skrivanja u Centralnoj Americi boravio u Italiji, a zatim u Mađarskoj.

Ubica je prišao Lencu dok je radio sklekove, i ispalio mu u obraz dva hica, od kojh je jedan metak ostao u glavi. Lenc je podlegao povredama u bolnici u Risnu od posledice ranjavanja. Fudbaler nije imao kriminalni dosije. Inspektori su sigurni da je jedini njegov "greh" bio što je imao bliske prijatelje među članovima kavačkog klana. To ga je, kako se sumnja, koštalo života.

Da podsetimo Nikola Mršić (41) uhapšen je početkom marta u Požegi po Interpolovoj poternici. Mršić je u Požegu navodno došao taksijem iz Kraljeva. Nakon hapšenja Mršić je izjavio da sumnja kako ga je pratilo nekoliko nepoznatih osoba, najverovatnije iz krimogene sredine i da je bio uplašen za ličnu bezbednost. Istražuje se koliko je vremena Mršić proveo u Srbiji, gde se skrivao, da li je imao logistiku i da li je u Srbiji počinio neko krivično delo.

Kurir.rs

Foto Vijesti/Savo Prelević/Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track