SLAVOLJUBA IZ MELNICE UBILI ZBOG 300 DINARA I 20 EVRA Mališa i Nebojša mu smrskali glavu kocem, a evo koliko će robijati
Foto: TPK news, Privatna Arhiva

prvostepena presuda

SLAVOLJUBA IZ MELNICE UBILI ZBOG 300 DINARA I 20 EVRA Mališa i Nebojša mu smrskali glavu kocem, a evo koliko će robijati

Crna Hronika -

Nebojša Milošević "Žaba" (35) iz Knežice, osuđen je na 30 godina zatvora za teško ubistvo Slavoljuba Dragomirovića (66) iz Melnice, a Mališa Dragutinović (52) iz Knežice na 10 godina zbog pomaganja u izvršenju krivičnog dela.

Ovu prvostepenu presudu donelo je petočlano veće Višeg suda u Požarevcu, kojim je predsedavao sudija Zoran Janković. Prvooptuženom je izrečena i mera obaveznog lečenja od alkoholizma. Viši tužilac neće se žaliti na ovu presudu, jer je tolike kazne i sam tražio, dok će se advokati optuženih, dodeljeni po službenoj dužnosti, najverovatnije žaliti po dobijanju pisanog otpravka presude.

Podsetimo, telo nesrećnog Dragomirovića nađeno je u lokvi krvi na lokalnom putu u Knežici, a u prvi mah se verovalo da je čovek stradao u saobraćajnoj nesreći. Međutim, obdukcijom je utvrđeno da je penzioner ubijen, a policija je na licu mesta pronašla i DNK, za koji je se kasnije ispostavilo da pripada uhapšenim muškarcima.

Nakon hapšenja njih dvojica su priznala zločin. Ispostavilo se da je Nebojša sreo Slavoljuba ispred prodavnice, kada je on krenuo da servisira bicikl koji je svakodnevno vozio po selu. Osumnjičeni i ubijeni tada su popričali, a Nebojša je tom prilikom video da Slavoljub u novčaniku ima nekoliko novčanica od po 100 i 50 evra i tada je rešio da opljačka poznanika. Pozvao je mališu da mu pomogne, a potom su ga sačekali na obližnjem brdu, pored koga je morao da prođe kako bi otišao svojoj kući u Melnici.

Tu su ga napali drvenim kocem i izudarali po glavi, uzeli mu novac iz novčanika i ostavili ga krvavog na putu.

Nebojša i Mališa su na saslušanju priznali da su žrtvi ukrali pare, ali su insistirali na tome da su mu uzeli samo 20 evra i 300 dinara, koje su kasnije podelili.

Istragom je utvrđeno da je ubijeni Dragomirović imao pet teških povreda kostiju lobanje, od kojih je preminuo.

(Kurir.rs/Informer)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track