PRITVOR ZA ALEKSANDRA ŠOTRU: Divljao hamerom, sad se krije od suda!
Foto: Sonja Spasić

POTERNICA

PRITVOR ZA ALEKSANDRA ŠOTRU: Divljao hamerom, sad se krije od suda!

Crna Hronika -

Prvi osnovni sud u Beogradu raspisao je poternicu za Aleksandrom Šotrom i odredio mu pritvor, pošto se nije pojavljivao pred sudom u postupku koji se protiv njega vodi zbog divljanja "hamerom" po Beogradu u decembru 2018.

Kako je potvrđeno za Kurir, Šotra svoje izostanke nije opravdao i sud je odlučio da mu odredi pritvor, u koji će biti sproveden kad bude uhapšen. Šotra, koji je brat stendap komičara Olivera Šotre i sin poznatog biznismena, pored srpskog ima i britansko državljanstvo.

Nije izneo odbranu

- Nije izneo odbranu pred sudom, najpre je tražio da mu se obezbedi prevodilac jer je "odrastao i školovao se u inostranstvu", a potom je prestao da dolazi na suđenja. U to vreme mu je bilo zabranjeno da napušta prebivalište, ali policija nije uspela da ga pronađe na adresi jer je on, po svemu sudeći, ipak napustio Beograd - kaže izvor Kurira.

foto: Ana Paunković

Aleksandar Šotra, podsetimo, javnosti je postao poznat kad je u decembru 2018. automobilom "hamer" izazvao niz incidenata u Beogradu. Najpre je u Terazijskom tunelu oštetio nekoliko automobila, ali se tu nije zaustavio.

Nastavio je, kako se sumnja, Svetogorskom ulicom i na raskrsnici s Palmotićevom srušio semafor, ošteti kiosk i lakše povredio radnicu, a potom peške pobegao.

Tužilaštvo traži zatvor

- Optužnim predlogom Prvog osnovnog tužilaštva, Šotra se tereti za tri krivična dela - ugrožavanje javnog saobraćaja, izazivanje opšte opasnosti i nasilničko ponašanje. Tužilaštvo je sudu predložilo da Šotru proglasi krivim, osudi na kaznu zatvora kao i da mu izrekne meru bezbednosti oduzimanja vozačke dozvole na pet godina - objašnjava sagovornik.

(Kurir.rs/J. Spasić/foto Ana Paunković, Sonja Spasić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track