Najnovije vesti

ZBOG NJEGA IMAM 2 GROBA U KUĆI: Jeziva ispovest Branislave 3 godine posle dvostrukog ubistva koje je potreslo Srbiju
Foto: Privatna arhiva

"SMRT JE BOLJA OD OVOGA"

ZBOG NJEGA IMAM 2 GROBA U KUĆI: Jeziva ispovest Branislave 3 godine posle dvostrukog ubistva koje je potreslo Srbiju

Crna Hronika

Svake godine otvaram istu ranu i preživljavam smrt svoje sestre Maje i sestrića Mihaila. Nisam doživela pravdu da gledam bolesno lice bivšeg zeta kako mu izriču 40 godina zatvora. Marko se kukavički ubio u zatvoru u kom je trebalo da istrune. Zbog njega imam dva groba u kući, kaže Branislava i dodaje da posle svega nema više snage da priča o zločinu koji joj je uništio život.

"Borim se kako znam i umem. Sa sećanjima, sa tugom i bolom... Tada je to bio šok, kroz šta su oni prošli, kroz šta sam ja nakon svega prošla. Verujte, smrt je bolja od ovoga. Setim se i lepih trenutaka, ali su to uglavnom crne mrlje. Nekad se zamislim da li sam mogla da sprečim tragediju", priča ona i dodaje:

foto: Privatna Arhiva

"Uvek ću osećati ogromnu tugu i prazninu za Mihailom, mojom srećom, i Majom. Sve je ostavilo posledice na mene. U životu me drži Majin sin iz prvog braka. Divno dete koje junački nosi ogroman teret. Borim se za njega kako znam i umem. To je sve što mogu da kažem, ne mogu više ni da pričam o tome".

Podsetimo, kobnog 12. jula 2017. godine Marko Nikolić je od bivše žene Maje uzeo svog sina Mihaila kako bi sa njim proveo taj dan. Umesto da se njih dvojica druže, Marko je mališana odveo na groblje i tu ga golim rukama zadavio. Njegovo telo je zatim na rukama doneo do Centra za socijalni rad u Rakovici, gde ga je čekala Maja, koja je vodila sudski postupak za starateljstvo nad mališanom. Marko Nikolić je pred majku deteta bacio mrtvog sina, a onda nožem nasrnuo na nju. Nesrećna Maja je tada zadobila 37 uboda i 30 posekotina po telu. Prema nalazu veštaka, u trenutku kada joj je zadao smrtonosne ubode, nesrećna žena je bila na kolenima, licem okrenuta ka njemu.

Nikolić je uhapšen i on je tačno pet i po meseci nakon jezivog zločina komadom stakla sebi prerezao vrat u ćeliji Centralnog zatvora u Beogradu.

"Marko je 30. decembra 2017. godine rukama polomio ogledalo u kupatilu ćelije. Prvo se isekao po vratu, a zatim je dva puta staklom u leđa ubo cimera koji je pokušavao da spreči samoubistvo. Posle toga Nikolić je nastavio da se kasapi sve dok na vratu nije presekao arteriju", rekao je tada izvor iz istrage.

On je dodao da su zatvorski stražari u lokvi krvi zatekli Marka Nikolića kako krklja i pokušava da uhvati vazduh. Nikolić je kolima Hitne pomoći odmah prevezen u Urgentni centar, gde je ubrzo izdahnuo.

Jedan od zatvorskih cimera Marka Nikolića bio je i Zoran Marjanović, koji je optužen za ubistvo svoje supruge Jelene na nasipu u Borči. Međutim, Zoran nikada nije hteo da priča o Nikoliću i o tome kako se ponašao dok je sa njim zajedno bio u ćeliji.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...