Najnovije vesti

APELACIONI SUD DODAO RAZBOJNIKU GODINU ZATVORA: Žrtvi prišao s leđa da joj strgne lanac, ona od šoka preminula na mestu
Foto: Marina Lopičić

preinačena je prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu

APELACIONI SUD DODAO RAZBOJNIKU GODINU ZATVORA: Žrtvi prišao s leđa da joj strgne lanac, ona od šoka preminula na mestu

Crna Hronika

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu povećao je za godinu dana kaznu Slobodanu Strugaru i pravosnažno ga osudio na osam godina zatvora zbog razbojništva, nakon kojeg je njegova žrtva preminula usled pogoršanja ranije bolesti.

Ovom presudom preinačena je prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu kojom je Strugar bio osuđen na sedam godina zatvora zbog krivičnog dela razbojništvo.

D.J. koji je u srodstvu sa stradalom ženom, kojoj je razbojnik strgao lanac sa vrata, upućen je da odštetu ostvaruje u parničnom postupku. U presudi koja je danas objavljena na sajtu Apelacionog suda, navodi se da je Strugar 10. novembra 2018. godine, upotrebom sile prišao V.J. iza leđa, uhvatio oko vrata i oborio na trotoar, pa krenuo da joj trza zlatni lanac sa krstom koji je nosila oko vrata, a čija je vrednost 31.900 dinara.

Istovremeno D.J. je okrivljenog hvatao za kapuljaču i vukao prema sebi pokušavajući da ga odvoji od V.J. koja je dozivala u pomoć. Kada je Strugar iskidao i istrgao lanac sa vrata žene, više puta je udario D.J. pesnicom u glavu i na taj način mu naneo tešku telesnu povredu i više lakih telesnih povreda.

Međutim, nakon ovog događaja V.J. je pozlilo, usled nastanka pogoršanja osnovne bolesti, zbog čega je preminula na licu mesta, navodi se u presudi.

Prema stavu Apelacionog suda osnovano se žalbom tužioca ukazuje da je prvostepeni sud dao preveliki značaj olakšavajućim okolnostima za Strugara, dok nije u dovoljnoj meri cenio otežavajuće okolnosti - odnosno njegov raniji život, kao i činjenicu da je izvršenje ovo krivičnog dela u direktnoj uzročnoj vezi sa nastupanjem smrti V.J.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...