NIŠLIJE OVAKO NEŠTO NE PAMTE: Čoveku zario nož u grudi samo zato što je nosio majicu sa ovim znakom?!
Foto: Profimedia

podignuta optužnica

NIŠLIJE OVAKO NEŠTO NE PAMTE: Čoveku zario nož u grudi samo zato što je nosio majicu sa ovim znakom?!

Crna Hronika -

Nišlija N.R.(34) biće izveden pred sud jer je 21. juna prošle godine nožem ubo U.J. (27) samo zbog toga što je nosio majicu na kojoj je bio antifašistički znak.

Protiv N.R. je, saopštilo je tužilaštvo, podneta optužnica, a krivično delo je kvalifikovano kao delo učinjeno iz mržnje.

Sve se dogodilo kada je U.J. sedeo sa društvom na keju, a N.R. mu prišao i pokušavao da mu skine majicu. Nakon verbalnih čarki, došlo je i do tuče na keju Kolo srpskih sestara u Nišu. Tada je N.R. izvukao nož i probio mu plućnu maramicu.

- Osnovno javno tužilaštvo u Niše je nakon sprovedenog dokaznog postupka, dana 31.07.2020. godine, Osnovnom sudu u Nišu, podnelo optužni predlog protiv N.R (34) iz Niša, zbog krivičnog dela Teška telesna povreda iz čl.121 st.1 Krivičnog zakonika u vezi čl.54a Krivičnog zakonika, učinjenog na štetu U.J iz Niša, a u vezi događaja od 21.06.2019. godine na keju, saopštilo je danas Osnovno javno tužilaštvo.

Takođe, u vezi istog događaja protiv Z.A (22) iz Niša, K.M (22) iz Huma i Đ.Đ (25) iz Niša, podnet je optužni predlog zbog krivičnog dela Učestvovanje u tuči.

Za ovakvo krivično delo N.R. bi mogao da dobije i pet godina zatvora.

Kurir.rs/M.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track