20 KILOGRAMA AMFETAMIMA, VIŠE OD 2000 TABLETA, PIŠTOLJ... U Beogradu pala organizovana kriminalna grupa!
Foto: MUP Srbije

DILERI IZA REŠETAKA

20 KILOGRAMA AMFETAMIMA, VIŠE OD 2000 TABLETA, PIŠTOLJ... U Beogradu pala organizovana kriminalna grupa!

Crna Hronika -

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-a Srbije zaplenili su 19,5 kilograma amfetamina i oko 2.150 tableta MDMA i uhapsili šest osoba osumnjičenih da su se kao članovi organizovane kriminalne grupe bavili trgovinom narkoticima, prvenstveno sintetičkim drogama.

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal uhapšeni su S. N. (26), koji se sumnjiči da je organizator ove kriminalne grupe, L. B. (28), A. M. (31), N. B. (37), N. F. (24) i M. O. (31), saopšteno je danas iz MUP-a.

foto: MUP Srbije

Sumnja se da su se oni u dužem vremenskom periodu na teritoriji Beograda bavili preprodajom različitih vrsta narkotika, u najvećoj meri sintetičkih opojnih droga amfetamina i MDMA.

Takođe se sumnja da su organizovali mrežu uličnih prodavaca koji su za potrebe kriminalne grupe, po nalogu N. S, preprodavali drogu u manjim količinama, dok su više pozicionirani pripadnici grupe na čelu sa organizatorom preprodavali veće količine amfetamina i MDMA kupcima u Beogradu.

Uhapšenima se na teret stavljaju krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

U više odvojenih akcija, usmerenih na razotkrivanje ove kriminalne grupe, policija je zaplenila oko 19,5 kilograma amfetamina, oko 2.150 tableta MDMA, manju količinu kokaina, oko 600 grama marihuane i pištolj sa 50 metaka.

Osumnjičenima će biti određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track