Najnovije vesti

NEVIĐENI SKANDAL TRESE PRAVOSUĐE: Zbog srpskog narko-bosa Jezdimira uhapšen sudija u Ekvadoru!
Foto: correo

PUSTIO GA NA SLOBODU

NEVIĐENI SKANDAL TRESE PRAVOSUĐE: Zbog srpskog narko-bosa Jezdimira uhapšen sudija u Ekvadoru!

Crna Hronika

Srđanu Jezdimiru misteriozno smanjena kazna zatvora sa 17 na 10 godina, a s robije pušten posle samo četiri godine
 

Pravosuđe Ekvadora trese veliki skandal, i to zbog srpskog narko-bosa! Kako piše portal Historias, policija je pre dva dana uhapsila sudiju Kristijana Rohu Iguala zbog sumnje da je protivzakonito smanjio zatvorsku kaznu Srbinu Srđanu Jezdimiru i pustio ga na slobodu posle odležane četiri godine.

osuđen zbog šverca kokaina
osuđen zbog šverca kokainafoto: historias

Akcija "Oro blanko"

- Jezdimir je uhapšen 9. septembra 2014. u Ekvadoru zbog trgovine drogom. Njemu su lisice stavljene u policijskoj akciji "Oro blanko", u kojoj su zaplenjena 153 kilograma kokaina. Srbin je, kao vođa međunarodne narko-bande koja je prodavala kokain na tržištu Evrope, bio osuđen na 17 godina i četiri meseca zatvora. Međutim, zahvaljujući sudiji Kristijanu Rohu Igualu, on je u zatvoru proveo samo četiri godine, pa je u julu pušten na slobodu - prenose mediji iz Ekvadora.

Tvrdio da je sportista

Tokom suđenja u Južnoj Americi Jezdimir je isticao da u Srbiji nije krivično gonjen nikada i da tamo nema kriminalu prošlost. Govorio je da je u Srbiji bio uspešni sportista, a da je u Ekvador došao preko očeve firme da započne biznis. - Priložio je i dokaz da je njegova majka bila u Ekvadoru 2013, navodno da kupi farmu, ali da je odustala kada je videla "previše naoružanih ljudi" - pišu mediji.  

Kako navode, sudija je najpre protivustavno smanjio Jezdimiru kaznu sa 17 godina i četiri meseca na 10 godina zatvora, a onda ga je pustio na slobodu i pre nego što je odslužio tu smanjenu kaznu. - Sudija je primenio nepostojeće načelo blagonaklonosti prema osuđeniku i prvo mu misteriozno smanjio kaznu, a potom ga i oslobodio. Sumnja se da je uhapšeni sudija Srbinu učinio ovu uslugu za određenu novčanu nadoknadu - navode izvori tamošnjih medija.

Jake lokalne veze

Inače, ekvadorska policija je Srđana Jezdimira označila kao vođu međunarodne organizacije u toj državi.

- Srbin ima jake lokalne veze u Južnoj Americi. Veruje se da su članovi njegove grupe nastavili da rade i posle njegovog hapšenja 2014, kao i da su drogu nabavljali u Peruu i prodavali je kupcima iz Evrope, ali i Južne Amerike - navode izvori ekvadorskih medija i dodaju:

zaplenjen kokain
zaplenjen kokainfoto: historias

- Policija je otkrila da je grupa sa Srbinom na čelu posedovala na jugu Ekvadora laboratorije u kojima su prerađivali kokain. U laboratorijama su, prilikom akcije iz 2014, nađeni hemijski perkusori, mikrotalasne rerne, lampe za sušenje, elektronske vage, električne peći i slično. Laboratorija se prostirala na 150 kvadrata.

Kokain u koferu

Srđan Jezdimir je policiji u Latinskoj Americi poznat čitavu deceniju. Bio je hapšen i 2011. - Tada je priveden na granici između Ekvadora i Perua, a kod sebe je imao nekoliko kilograma kokaina u koferu sa duplim dnom. Policajci su tada ispričali da im je nudio mito od 3.500 dolara da ga puste i ne prijave zaplenu. Međutim, to se nije desilo, pa je bio izveden pred sud u Peruu i oslobođen optužbi - preneli su mediji.

(Kurir.rs/ Jelena Ivić/ Foto : Correo, Historias)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...