ZLA KOB BAJKERA: Otac i ćerka su mi izjavili saučešće zbog smrti brata i POGINULI!
Tragično nastradali Goran Glušica Marija i Saša Čanković, Foto: Privatna Arhiva, Facebook

ZLA KOB BAJKERA: Otac i ćerka su mi izjavili saučešće zbog smrti brata i POGINULI!

Crna Hronika -

Bojan Glušica u potresnoj ispovesti za Kurir kaže da je pre tačno mesec dana ostao bez rođenog brata, ali i prijatelja iz Bora, i to na gotovo identičan način

Moj brat je poginuo pred mojim očima, a samo deset dana kasnije poginuo je i naš prijatelj zajedno sa svojom ćerkom, i to dok su se vraćali od mene, pošto su mi izjavili saučešće. Tada sam se potpuno slomio.

Dve tragedije

Ovako počinje svoju bolnu ispovest za Kurir Bojan Glušica iz Smedereva, koji je pre tačno mesec dana, 8. avgusta, ostao bez brata Gorana (41), bajkera koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći na auto-putu Beograd-Niš kod Bubanj potoka.

Neutešni Bojan kaže da mu je podjednako teško pala i smrt druga bajkera Saše Čankovića (45) iz Bora i njegove ćerke Marije (17), koji su deset dana posle Goranove pogibije svratili kod njega u Smederevo.

Pati za prerano preminulim bratom Bojan Glušica (desno)
Pati za prerano preminulim bratom Bojan Glušica (desno)foto: Privatna Arhiva

- Saša i Marija su kobnog dana bili u Smederevu, devojčica je išla na kozmetički tretman. Videli smo se posle toga, sve je bilo dobro, pričali smo o Goranu, pitali se zašto ga je Bog uzeo. Potom su krenuli kući i nastradali. Šta da kažem, očajan sam. Ne znam kakvo nas je ovo zlo poteralo - priča potreseni Bojan i dodaje da su i njegov rođeni brat i prijatelj Saša bili iskusni motociklisti.

Krivična prijava

- Brat je bio savestan vozač, 20 godina je vozio po celom svetu, prešao milion kilometara. Poginuo je jer je obilazio automobil koji se zaustavio u sporoj traci, ali nije bio obeležen. Kada je Goran ušao u krivinu, video je taj auto i mladića kraj njega. Pokušao je da ih obiđe, da ih ne udari, ali nije uspeo da ispravi motor i udario je u bankinu - prepričava Bojan i nastavlja:

- Goran je odleteo 70 metara, a njegova žena, koja je bila sa njim na motoru, 120. Oboje su imali kacige, ali je njegova pukla kada je glavom udario u saobraćajni znak. Snaja je operisana i puštena je na kućno lečenje.

Nije im bilo spasa Poginuli pri udaru u bankinu
Nije im bilo spasa Poginuli pri udaru u bankinufoto: Vladimir Šporčić

Bojan, koji je sve vreme vozio iza brata i video nesreću, kaže da Goran nije vozio brzo.

- Postoji i snimak nesreće, koji je predat tužilaštvu. Kako sam obavešten, protiv mladića koji je neobeležen stajao u sporoj traci na auto-putu podneta je krivična prijava zbog ometanja saobraćaja, ali meni to ništa ne vredi. Brata mi nema, pa nema, a poginuo je štiteći život tog mladića - kaže sagovornik i dodaje:

- Goranova žena se ne seća udesa, ima neku amneziju. Rekli smo joj da je Goran preminuo, teško je to prihvatila, ali mora da bude jaka zbog njihove dece. Deca su mala, ne znamo kako da im kažemo da su ostala bez oca, angažovali smo paihologa - završava ispovest Bojan.

JEZIVE PODUDARNOSTI

Stradali na istom auto-putu

Otac i ćerka iz Bora, Saša i maloletna Marija Čanković, poginuli su na istom auto-putu kao i Goran Glušica. Saša je bio za upravljačem motora, dok je Marija sedela pozadi. Nastradali su kada ih je olujno nevreme u krivini izbacilo sa puta, tako da su pali sa motora i udarili u zaštitnu ogradu.

- Obe nesreće su se desile na sličan način, u krivini, i to ne greškom motocikliste, i u oba slučaja je udarac u glavom u bankinu bio koban. A sudbina je htela da su na dan pogibije Saša i Marija išli da pruže utehu Goranovoj porodici - kaže izvor.

Kurir.rs/ Jelena Ivić Foto: Privatna Arhiva, Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track