RASPISUJE SE INTERPOLOVA POTERNICA ZA MILIVOJEM: Evo kako je policija ušla u trag ubici Strahinje Stojanovića
Foto: Privatna Arhiva

BOMBA IMALA MATICE

RASPISUJE SE INTERPOLOVA POTERNICA ZA MILIVOJEM: Evo kako je policija ušla u trag ubici Strahinje Stojanovića

Crna Hronika -

Efikasnom saradnjom MUP-a Srbije i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, kao ubica Strahinje Stojanovića identifikovan je Milivoje L. (1970), državljanin Srbije i Bosne i Hercegovine koji, takođe, poseduje i ličnu kartu Hrvatske.

Milivoje ima prijavljeno prebivalište u Srbiji na adresi na kojoj ne boravi još od 2006.

Naredbom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, prema Milivoju L. je pokrenuta istraga zbog krivičnog dela "teškog ubistva iz člana 114 tačka 3 KZ". Ova kvalifikacija proistekla je kako iz činjenice koja se odnosi na način izvršenja krivičnog dela, tako i iz činjenice da je ovim delom oštećeno više lica, saznajemo iz tužilaštva.

Identitet izvršioca utvrđen je antropološkim veštačenjem i komparativnom metodom tragova koji su fiksirani i izuzeti sa lica mesta.

Takođe je odgovarajućim veštačenjem utvrđeno da je izvršilac ovog krivičnog dela u njegovom izvršenju koristio eksplozivnu napravu koja je, pored eksplozivnih materija, sadržala i odeređenu količinu metalnih navojnica tzv. matica, koje se koriste prilikom postavljanja šrafova, sve kako bi povećao razorno dejstvo i ubojitost bombe koju je koristio.

Predlogom ovog tužilaštva istovremeno je predloženo i određivanje pritvora, kao i raspisivanje poternice jer je lice u bekstvu. Postupak sprovođenja istrage se nastavlja, a motiv i eventualna povezanost sa određenim kriminalnim strukturama biće utvrđivani tokom istrage.

Sud je odobrio kako pritvor, tako i raspisivanje poternice, što podrazumeva i Interpolovu poternicu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track