MAJCI MONSTRUMU OPET ODLOŽENO SUĐENJE: Nišlijka podvodila ćerku (17) da bi isplatila dugove, devojčica jedva umakla nasilniku
Foto: Shutterstock

TERALA I SINA (12) DA RADI

MAJCI MONSTRUMU OPET ODLOŽENO SUĐENJE: Nišlijka podvodila ćerku (17) da bi isplatila dugove, devojčica jedva umakla nasilniku

Crna Hronika -

Pred Višim sudom u Nišu po drugi put je odložen glavni pretres na suđenju majci A.B. (40) iz naselja Pantelej kojoj se stavlja na teret da je zbog dugova pokušala da podvodi maloletnu ćerku (17) muškarcu B. M. (43) iz Pirota. Njoj se još na teret stavlja da je prisilno terala na rad svog maloletnog sina (12) u luna parku čiji je B.M. vlasnik.

B.M. je, prema ranijim navodima, seksualno uznemiravao A.B., ali je devojčica u poslednjem trenutku pobegla iz "kandži" nasilnika.

Suđenje koje je trebalo da počne 24. septembra odloženo je za danas, a sada je pomereno za 13. oktobar. Zatvoreno je za medije da bi se zaštitila privatnost maloletnih lica u postupku.

"U postupku koji se vodi protiv okrivljene A.B. zbog krivičnog dela trgovina ljudima iz čl.388 st.3 u vezi st.1 KZ u vezi čl.33 KZ, današnji glavni pretres nije održan. Odložen je za 13. oktobar", saopštila je Irena Guđšić, portparol Višeg suda u Nišu.

Majka je imala dugove prema vlasniku luna parka. Ne videvši izlaz za izlazak iz dugova, ona je navodno odlučila da podvodi ćerku, a naterala je i svog sinčića da radi u zabavnom parku.

"A.B. je više puta od B.M. pozajmljivala novac, ali nije imala da vrati. Majka je dogovorila sa njim da je 'sa ćerkom sve dogovoreno'. Neko vreme, njen dvanaestogodišnji sin je morao da radi u ovom zabavnom kompleksu što je takođe bio deo otplate duga", rečeno nam je ranije u policiji.

Užasan majčin plan u čijem se epicentru našla maloletna devojka otkriven je početkom septembra prošle godine. Tada je okrivljeni povezao devojku prema Nišu. Onda je, kada su skoro stigli u grad, negde oko Niške Banje, navaljivao da se ispune majčine reči, ali je ona nekako uspela da pobegne iz automobila. Tada je uz mnogo muka stigla do očeve kuće i tako se spasla.

Vlasnik luna parka je i posle toga navaljivao da dug isplati na "dogovoreni" način.

"Slao joj je SMS poruke zahtevajući od nje da posluša majku. To proganjanje je preraslo u opsesiju tako da je otac prijavio slučaj policiji. Majka je uhapšena 7. oktobra, a vlasnik luna parka nešto kasnije jer je bio u bekstvu", ispričano nam je ranije nezvanično u Višem sudu.

Kurir.rs/M.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track