NASTAVLJENO SUĐENJE MALČANSKOM BERBERINU: Jovanović se na sve načine trudi da odloži robiju! Evo šta je danas bilo u sudnici
Foto: Ž. I.

sledeće ročište 18. novembra

NASTAVLJENO SUĐENJE MALČANSKOM BERBERINU: Jovanović se na sve načine trudi da odloži robiju! Evo šta je danas bilo u sudnici

Crna Hronika -

NIŠ - Ninoslav Jovanović (48), zvani Malčanski berberin uporno pokušava da umanji krivicu koja ga tereti da je 20. decembra prošle godine oteo i maltretirao dvanaestogodišnju devojčicu.

Na današnje ročište u Višem sudu je sproveden mimo očiju javnosti, a stiče se utisak da na razne načine želi da odloži neminovnu presudu koja se očekuje uskoro jer su od početka suđenja 29. maja do danas svi svedoci, bar prema podacima medija, ispitani.

Još na početku suđenja je tvrdio da je u to doba imao pomućenu svest, onda je nakon toga bio bolestan, pa je još jednom tražio da se suđenje odloži zbog oboljenja, ali to sudija nije dozvolila. Na nedavnom ročištu kada je devojčica svedočila bio je "crven od besa".

Ranije je zamerao da neuropsihijatrijski nalaz ne odgovara pravom stanju stvari jer u njemu nema ništa o njegovom suženju svesti prilikom otmice.

U njegovu samouverenost uverio se i Kurir jer je marta prošle godine za nas izjavio:

- Mogu da tužim medije koji su mi po izlasku iz zatvora, uništili život. Kako dobijem posao, vlasnik te firme vidi za šta sam robijao i otpusti me - rekao je tada Jovanović. On je tom prilikom izneo da je dve devojčice ranije silovao iz osvete prema njihovim najbližima iz porodice tako da je potpuno nejasno koji ga je razlog naveo da odabere svoju novu žrtvu.

On je to pokazao i danas tokom svedočenja veštaka iz Zavoda za sudsku medicinu u Nišu koji su govorili o povredama devojčice, ali i tragovima na njemu, a koji su zatečeni neposredno posle hvatanja na lokalnom groblju u njegovom selu Malča. On je imao prava da im postavlja pitanja, a uvek kada je imao tu mogućnost, minimizirao je učinjeno krivično delo.

- Na današnjem glavnom pretresu u predmetu optuženog Ninoslava Jovanovića neposredno su ispitani veštaci Zavoda za sudsku medicinu u Nišu koji su bili članovi komisije koja je veštačila vrstu, karakter i težinu telesnih povreda i mehanizma njihovog nastanka kod maloletne oštećene.

Optuženi je ponovio predlog da se obavi novo neuropsihijatrijsko veštačenje njega, ali je sud to odbio, i predložio da se u svojstvu svedoka ispitaju lekari Kliničkog centra Niš koji su konstatovali jednu od povreda kod maloletne oštećene koja je bila predmet veštačenja i taj predlog je sud odbio.

Sud je usvojio predlog punomoćnika maloletne oštećene da se obavi njeno psihijatrijsko veštačenje. Sledeći glavni pretres je zakazan za 18. novembar 2020. godine - saopštila nam je danas Irena Gušić portparolka Višeg suda.

Jovanović je već "odležao" 12,5 godina za silovanje i šišanje kose dve maloletne žrtve. Trebalo je da u zatvoru bude 15 godina, ali su mu 2,5 godine "oproštene" zbog dobrog vladanja.

Najviše ga je u parnici pogodilo svedočenje devojčice koja je iznela istinu, a koju je oteo oko 7.20 sati u naselju Brzi Brod dok je išla u školu. Prevario je i rekao joj je da je električar i da mu je potrebno da mu pokaže gde je balon hala škole. Onda je odvezao u Malču sivim puntom kojim je udario u drvo i onesposobio ga. Potom je devojčicu maltretirao da idu peške ka knjaževačkim selima. Devojčica je nađena deset dana kasnije u jednoj kući kada je gazda slučajno došao. On je uhvaćen na groblju jer se navodno vratio u svoje rodno mesto pošto je ostao bez lekova za epilepsiju.

(Kurir.rs/M.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track