OGLASILO SE BEOGRADSKO VIŠE TUŽILAŠTVO: Evo za šta je optužen glumac Bane Vidaković, preti mu do 3 godine robije ili novčana kazna
Foto: Marina Lopičić

posle hapšenja u julu

OGLASILO SE BEOGRADSKO VIŠE TUŽILAŠTVO: Evo za šta je optužen glumac Bane Vidaković, preti mu do 3 godine robije ili novčana kazna

Crna Hronika -

BEOGRAD - Više javno tužilaštvo u Beogradu optužilo je glumca Branislava Vidakovića (61) zbog neovlašćenog držanja droge za ličnu upotrebu.

M.I. (40), koji je zajedno sa njim bio uhapšen u julu sa 30 grama heroina, optužen je zbog preprodaje droge, odnosno za mnogo teže krivično delo - neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, za koje je zaprećena kazna zatvora od tri do 12 godina.

Glumcu za neovlašćeno držanje droge za sopstvenu upotrebu preti novčana kazna ili zatvor do tri godine. Optužnica protiv njih je predata sudu 12. avgusta, precizirala je portparol tužilaštva Irena Bjeloš.

Vidaković i M.I. bili su uhapšeni 17. jula kada je policija kod njih pronašla 20 grama heroina koji je bio sakriven u medicinskoj zaštitnoj masci M.I, u trenutku kada su, kako su tada preneli mediji, seli u automobli "ford" i pokušali da pobegnu policijskoj patroli.

Tokom pretresa stana na Vračaru, u kojem živi poznati glumac, inspektori su pronašli dve vagice i još 10 grama narkotika. U prvoj fazi obojica su bila osumnjičena za dilovanje heorina, ali je istragom utvrđeno da je glumac drogu koristio za lične potrebe.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track