Najnovije vesti

OPASNE VEZE: Mladić koji je brutalno likvidiran i čije ubistvo još nije rasvetljeno, bio BLIZAK SA NESTALIM NAVIJAČEM!
Foto: Privatna Arhiva

nestali

OPASNE VEZE: Mladić koji je brutalno likvidiran i čije ubistvo još nije rasvetljeno, bio BLIZAK SA NESTALIM NAVIJAČEM!

Crna Hronika

Aleksandar Halabrin (26) koji je nađen zakopan u Sopotu družio se sa Lazarom Vukićevićem (31) sa Vračara, kome se trag izgubio 15. oktobra

Aleksandar Halabrin (26) iz sela Janošik, koji je u martu otet, ubijen i zakopan kod Sopota, bio je u bliskim prijateljskim odnosima sa Lazarom Vukićevićem (31), navijačem Crvene zvezde, koji je 15. oktobra misteriozno nestao na Banovom brdu u Beogradu, saznaje Kurir.

Prema rečima našeg izvora, proverava se da li su ova dva događaja povezana, odnosno da li su Halabrin i Vukićević bili na meti iste kriminalne grupe.

alibeg
alibegfoto: Nemanja Nikolić, Privatna Arhiva

- Halabrin je nestao 20. marta na Banjici, a njegov leš sa ranom od metka na glavi nađen je u plitkom grobu na njivi u Sopotu 16. maja. Nije otkriveno ko je oteo, mučio i ubio mladića. Interesanto je da da je ubijeni bio blizak i sa nekadašnjim vođom Partizanovih navijača, Nenadom Alajbegovićem Alibegom (39), koji je 3. novembra teško ranjen na Novom Beogradu - kaže izvor upoznat sa slučajem i dodaje da se ne isključuje mogućnost da je i Vukićević žrtva zločina.

Da su Halabrin, Vukićević i Alibeg bili prijatelji potvrdila je i Halabrinova majka, koja već osam meseci pokušava da sazna ko joj je i zbog čega ubio sina.

- Znam da su se njih trojica družila. Istina, Aleksandar nije mnogo pričao o svojim prijateljstvima sa navijačima, ali je spominjao ove mladiće. Takođe, ne znamo ni otkud  Aleksandar u tom društvu, jer on, koliko znamo, nije bio navijač. Nije odlazio na utakmice - kaže Aleksandrova rođaka za Kurir.

Svedok pucnjave

Spasio Alibega

Kada je Nenad Alajbegović bio ranjen krajem januara u Ulici narodnih heroja na Novom Beogradu, sa njim je bio Aleksandar Halabrin. On ga je tada, teško ranjenog, stavio u taksi i odvezao kod lekara.

- Aleksandru danima nakon toga nije bilo dobro, bio je vidno uznemiren - kaže rođaka ubijenog Aleksandra.

Rođaka je rekla da je u martu, kada joj je Aleksandar nestao, bila u kontaktu sa Alibegom.

- Alibeg je tada zvao i rekao da obavezno odemo u policiju da prijavimo nestanak "da se ne bi desilo nešto loše". Tako smo i uradili. Dok je trajala potraga i agonija čuli smo se još nekoliko puta i govorio je da nije ništa čuo o Aleksandru i da se po gradu ništa ne priča o njemu - priča rođaka i dodaje da su nakon sahrane izgubilia kontakt sa Alibegom, ali i sa ostalim njegovim drugovim. 

Bio na meti

Razneli mu "porše"

Lazar Vukićević, koji je bio hapšen zbog ranjavanja navijača Partizana Nikole Vavića, i ranije je bio na meti napadača. Njemu je nepoznata osoba prošle godine postavila i aktivirala bombu pod "porše". Automobil je dignut u vazduh na Vračaru, ispred kuće u kojoj Vukićević živi. U trenutku eksplozije on nije bio u kolima, pa je prošao bez povreda.

- Niko se više ne javlja. Čak više nema ni Aleksandrovog prijatelja, koji ga je kobnog dana odvezao u Beograd. Ne javlja se - kaže izvor i nastavlja: - Aleksandar se kobnog dana sastao sa V. K., koji je takođe u navijačkim vodama, i on je poslednja osoba sa kojom je kontaktirao. V. K. je uhapšen u maju, ali on navodno nema saznanja o nestanku i ubistvu.

Kurir.rs - Ekipa Kurira

Foto: Privatna arhiva

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...