MINJE (15) VIŠE NEMA: Iako su hrabri momci uspeli da je spasu iz požara, devojčica nije uspela da se izbori sa TEŠKIM OPEKOTINAMA
Foto: printscreen

lavovski se borila

MINJE (15) VIŠE NEMA: Iako su hrabri momci uspeli da je spasu iz požara, devojčica nije uspela da se izbori sa TEŠKIM OPEKOTINAMA

Crna Hronika -

Minja Draganić (15), kojoj je 50 odsto kože izgorelo u plamenu na Dorćolu, izgubila bitku za život

Minja Draganić (15), koja je 27. oktobra spasena iz zapaljenog stana na Dorćolu u Beogradu, u sredu je preminula u bolnici.

Minja je imala opekotine na oko 50 odsto tela, zbog čega joj je presađena koža sa donora, ali nažalost, nakon mesec dana borbe, nije uspela da pobedi u bici za život.

- Lečila se na Klinici za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju, a nedavno je premeštena u Tiršovu. Imala je niz operacija. Sa šest donora joj je presađena koža, radilo se i na nabavci veštačke kože iz Belgije - kaže izvor i nastavlja: - Postepeno se oporavljala, iako je imala izuzetno teške povrede i nekoliko operacija. Nažalost, stanje joj se juče ujutru naglo pogoršalo i preminula je.

Ognjen donirao kožu Minji
Ognjen donirao kožu Minjifoto: Printscrreen Twitter

Ognjen Todorović, porodični prijatelj, koji je Minji donirao kožu, kaže za Kurir da ne može da veruje šta se dogodilo.

Minjini spasioci skrhani

Pavle Gavura, jedan od molera koji je spasao Minju, juče je bio skrhan. - Nadali smo se da će se oporaviti, da će sve biti u redu. Njena mama mi je dan ranije rekla da joj se stanje pogoršalo, jer je došlo do infekcije, valjda se koža nije primila. Nije mi više do izjava - rekao je Gavura. Od Minje se porukom na Instagramu oprostio i Nemanja Držaić, koji je takođe učestvovao u akciji spasavanja. "Anđele mali, počivaj u miru", napisao je uz slomljena srca.

- Ja sam još u zavojima, a nje nema. Voleo sam je kao sestru, sad me više ništa i ne boli. Otišao je deo mene - priča potreseni mladić i nastavlja: - Minja je tri puta operisana, oporavljala se, čak je počela i da sedi i priča, smejala se. Međutim, stanje se pogoršalo, ponovo su je uspavali i stavili na intenzivnu negu. Inficirale su joj se rane.

Podsetimo, Minja Draganić zadobila je opekotine na dan slave, Svete Petke. Ona je ostala sama u stanu i otišla do kupatila, kada je, navodno, mačka oborila slavsku sveću, koja je bila na stolu. Sveća je zapalila sto, a plamen se ubrzo proširio na čitav stan. Bežeći od stihije, Minja je istrčala na terasu na 10. spratu i dozivala pomoć.

radnici izvukli devojčicu iz plamena
radnici izvukli devojčicu iz plamenafoto: Kurir Printscreen

- Čuli su je radnici koji su krečili fasadu na obližnjoj zgradi. Njih petorica su bez razmišljanja ušla u zgradu i sa terase na devetom spratu, pomoću užeta, spasli Minju, koja im je skočila u naručje - podseća sagovornik i dodaje da su snimci spasavanja devojčice iz plamena obišli Srbiju, a potez hrabrih molera zadivio je sve.

Kurir.rs/ J.Ivić- J.Rafailović

Foto:Kurir, tviter, printsrceen instagram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track