7 SATI DRAME NA PUTU PODGORICA-KOLAŠIN: Srbi kombijem sleteli u ambis, Kolašinci ih izvlačili od ponoći do ujutru (FOTO)
Foto: EPA/Boris Pejović

nadljudski napor

7 SATI DRAME NA PUTU PODGORICA-KOLAŠIN: Srbi kombijem sleteli u ambis, Kolašinci ih izvlačili od ponoći do ujutru (FOTO)

Crna Hronika -

KOLAŠIN - Dva državljanina Srbije povređena su sinoć u Crnoj Gori, kada je kombi u kojem su bili, sleteo u provaliju u mestu Subadanj, na magistralnom putu Podgorica-Kolašin.

Lociranje i izvlačenje povređenih, kako je kazao komandir Službe zaštite Željko Darmanović, trajalo je od ponoći do sedam sati jutros, pišu podgoričke "Vijesti".

- U ponoć su povređeni javili da je njihovo vozilo sletelo s puta, pre izlaska na magistralu i mosta Grlo. Pretarga terena, u kojoj su učestvovali pripadnici Službe spašavanja i OB Kolašin, po toj dojavi, bila je bezuspešna, pa smo tražili podršku od Operativno komunikacionog centra. Tako je određene šira lokacija, pa smo krenuli u pretragu magistrale i u mestu Subadanj uočili tragove sletanja vozila - kazao je Darmanović.

Prema njegovim rečima, da bi došli do jednog od povređenih korišćena je alpinistička oprema i njegovo izvlačenje trajalo je do sedam sati jutros. U akciji spasavanja učestvovalo je osam pripadnika Službe. Kako Darmanović kaže, povređeni su vozilima Hitne pomoći transportovani u Klinički centar Crne Gore.

(Kurir.rs/Vijesti.me)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track