SEKAO SE ŽILETOM, MOKRIO USRED SUDNICE I NAPAO ADVOKATA: Evo šta se sada dešava sa Zoranom Jeličićem, članom valjevske grupe
Foto: Facebook Printscreen

UHAPŠEN 2009. GODINE

SEKAO SE ŽILETOM, MOKRIO USRED SUDNICE I NAPAO ADVOKATA: Evo šta se sada dešava sa Zoranom Jeličićem, članom valjevske grupe

Crna Hronika -

Drugi osnovni sud u Beogradu odredio je danas pritvor Zoranu Jeličiću (52), koji se tereti za nasrtaj na svog branioca Vojislava Jovovića, kojeg mu je Specijalni sud bio postavio po službenoj dužnosti u drugom procesu koji se protiv njega vodi kao pripadniku "valjevske grupe".

Pritvor mu je odredio sudija za prethodni postupak na zahtev tužilaštva, da ne bi uticao na svedoke i da ne bi u kratkom roku ponovio krivično delo.

Jeličiću je inače u okrivu postupka za krivična dela "valjevske grupe" određena mera zabrane napuštanja stana sa elektronskim nadzorom, odnosno kućni pritvor sa nanogicom.

Jeličić je, kako saznaje Tanjug, bio revoltiran nedovoljnim angažovanjem i zalaganjem branioca za njegov predmet, sa kojim nije imao gotovo nikakvu komunikaciju.

On je na advokata fizički nasrnuo nakon verbalnog sukoba oko odbrane, pred početak suđenja u sredu pre Specijalnim sudom.

Nakon incidenta, advokat Jovović je tražio od suda da ga razreši dužnosti u Jeličićevom predmetu i tu molbu mu je sud juče uslišio.

Na jučerašnjem suđenju pored Jeličića, nove branioce po službenoj dužnosti dobila su još trojica optuženih - Mirko Lazarević, Milan Milijanović i Nebojša Goloskoković.

Jeličić se zbog nasrtaja na advokata tereti za krivično delo ometanje pravde za koje je zaprećena kazna zatvora do osam godina.

Javnosti je poznat po incidentima koje je prošle godine pravio u sudnici Specijalnog suda, kada se najpre sekao žiletom, a potom vršio malu nudžu, opet iz revolta što suđenje traje već 10 godina.

"Valjevskoj grupi" sudi se niz teških krivičnih dela - ubistva, zločinačko udruživanje, nedozvoljeno držanja oružja i eksplozivnih materija, iznuda, nanošenja lakih i teških telesnih povreda, kao i za iznudu novca.

Ova grupa je uhapšena 2009. godine, suđenje je i dalje u toku, jer je kako je ranije saopštio sud, od ukupnog broja zakazanih suđenja čak trećina bila odložena na zahtev odbrane.

Optuženi su Milan Lazarević, Zoran Jeličić, Milan Milijanović, Nebojša Goloskoković, Aleksandar Pavlović, Dejan Velimirović, Mirko Lazarević, Marko Miličković i Aleksandar Bošković.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track