NIŠ ZAVIJEN U CRNO, POTRESNA ISPOVEST BAKE MALOG ANDREJA (12): Rekao je mami dolazim za 20 minuta MOJA ĆERKA SVE PREDOSETILA
Foto: Kurir/M.S., Privatna Arhiva

Na trotoaru pokošen dečak i otac troje maloletne dece

NIŠ ZAVIJEN U CRNO, POTRESNA ISPOVEST BAKE MALOG ANDREJA (12): Rekao je mami dolazim za 20 minuta MOJA ĆERKA SVE PREDOSETILA

Crna Hronika -

NIŠ - Stravična tragedija u kojoj su sinoć oko 20.40 poginuli Andrej P. (12) i Milan Ilić (48) uznemirila je Nišlije, ali i razljutila mnoge jer je N.S. (19) bahatom vožnjom "audija" pokosio na trotoaru nedužno dete i oca troje maloletne dece.

Niš, saobraćajna nesreća, Tragedija, Poginulo Dete, Andrej Prekljušaj
foto: Kurir/M.S.

Ova tragedija se dogodila na širokom Bulevaru Medijana gde je N.S. vozio, a onda mu je automobil proklizao zbog kiše i klizavog kolovoza.

Prema prvim informacijama, N.S. nije bio u alkoholisanom stanju, a prevozio je tri devojke iz pravca "Stop šopa" prema megamarketu. Kako je auto proklizao, on je bočnim delom vozila pokupio dete i Ilića na trotoaru.

Dete je preletelo iza ograde gde se nalazi prostor niškog Vodovoda, a Ilić je izdahnuo u Kliničkom centru u Nišu.

Njegova majka koja je došla na lice mesta predosetila je tragediju jer je on upravo tada otišao u kupovinu. Nije znala da je on među poginulima.

1 / 4 Foto: Kurir/M.S.

Baka mališana, Ljiljana Kostadinović kaže...

- Išao je prethodne večeri da kupi puzle. Ima 12 godina i naučen je da prelazi ulicu i sve ostalo. Rekla sam mu da ne ide jer je počela kiša. Majka mu je došla i zvala ga je. Rekao je "dolazim za 20 minuta". Verovatno mu je iscurela baterija. I sugurno nije video tog ludaka koji kad ih je udario, on se vraćao dva tri puta nazad jer je vozio neke devojke. Postoje ljudi koji su zvali policiju prethodnih dana zato što neki ludak juri gradom...

Andrej Prekljušaj, nestao, Andrej P., Niš, audi, audi smrti, poginuo, Bulevar Medijana
foto: Facebook Printscreen

I onda je udario mog unuka i čoveka koji su samo išli trotoarom. Moja ćerka je tačno predosetila, počela je da plače. Ja sam otišla tamo, jedna policajka je zvala urgentno i nekako sam videla da ona sve zna. Moja ćerka je sela na beton i plače. Potpuna agonija. Moja ćerka Aleksandra mi iz policije plače. I onda smo saznali istinu jer su mog bivšeg supruga zvali iz kapele da identifikuje dete. Strašno nam i bilo i još je. Moja ćerka je trenutno pod lekovima... - priča Ljiljana.

Niš, saobraćajna nesreća, Tragedija, Poginulo Dete, Andrej Prekljušaj, baka, Ljiljana Konstantinović
foto: Privatna Arhiva

N. S. iz Beograda je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu.

Nestao je divan čovek, otac troje dece koji je samo hodao trotoarom

Dejan Ilić (48), poverenik Udruženih sindikata Srbije Sloga za Južnu Srbiju sinoć je tragično stradao kao pešak na trotoaru.

1 / 10 Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

- U ovoj fabrici radnici su šokirani da je nestao divan čovek, otac troje dece koji je samo hodao trotoarom, a pokupio ga je mladi nadobudni vozač koji je ovde došao da se iživljava. Svi pričaju da je nekoliko dana vozio kao ludaki niškim ulicama - kaže jedan od njegovih kolega.

Sindikat je objavio saopštenje s rečima duboke žalosti što im je preminuo kolega Dejan u niškom Kliničkom centru.

- Dejan je bio veliki čovek, veliki borac, odličan sindikalac, dobar prijatelj i saradnik. Otac je troje divne dece. Za nas se užasna godina se nastavlja! - poručili su sindikalci.

Niš, Audi, nesreća, Andrej P., dečak, poginuo, Bulevar Medijana
foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Sandra Rajković, advokatica osumnjičenog N.S. kaže da je još rano za zaključke jer ni veštačenje nije kompletno urađeno.

- Oni su porodično bili u Nišu u poseti kako bi proslavili Novu godinu. Trebalo je juče da odu za Beograd, ali su ostali još jedan dan. On nije ni video pešake jer ih je verovatno udario bočno - zadnjim delom automobila jer mu je proklizao auto zbog velike vode na kolovozu - kaže advokatica Rajković.

(Kurir.rs/M.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track