Najnovije vesti

U ŠPANIJI "PALA" JOŠ JEDNA GRUPA BALKANSKIH DILERA: Gajili marihuanu i zgrtali milione
Foto: MUP Srbije

braća

U ŠPANIJI "PALA" JOŠ JEDNA GRUPA BALKANSKIH DILERA: Gajili marihuanu i zgrtali milione

Crna Hronika

Španska policija uhapsila je prošle sedmice dvojicu Srba, dvojicu Hrvata i jednog Crnogorca, nakon što je izvršila pretres na tri lokacije, otkrila laboratorije za uzgoj marihuane i zaplenila više od 3.000 biljki u provincijama Alikante i Mursija. Policija je kod uhapšenih pronašla i falsifikovana dokumenta, a za jednim Srbija traga.Posle nekoliko meseci istrage, pripadnici španske Nacionalne garde identifikovali su grupu ljudi za koju su sumnjali da se bavila uzgojem i distribucijom opojnih supstanci, piše Telegraf.

Španski mediji prenose da je istraga bila veoma kompleksna jer je osumnjičena narko-banda imala velike mere obezbeđenja, što je u svakom trenutku otežavalo praćenje i diskretan nadzor koji su sprovodili agenti.

Kada su agenti upali u tri objekta, dvojica od petorice osumnjičnih su pokušali da pobegnu, ali su ih je policija sustigla i privela. Španski mediji prenose da je za jednog od uhapšenih raspisan nalog za ekstradiciju u Srbiju, zajedno sa zahtevom Istražnog suda u Valensiji, a oba zločina povezana su sa trgovinom narkoticima.

Biljke zaplenjene u tri objekta bile su u poodmakloj fazi rasta i cvetanja, a neke su bile spremne za rezanje. Agenti su naglasili da su kuće bile savršeno opremljene i struktuirane za uzgoj konoplje i da su imale sofisticiranu mehanizaciju i tehnologiju za održavanje temperature kako bi se postigao brži rast, a sve to bilo je ilegalno priključeno na regularnu elektičnu energiju.

Policija je izvršila pretrese i na četvrtoj adresi gde je živela osoba osumnjičena da se nalazi na čelu ove organizacije. Pronađeno je 12.000 evra u gotovini, razna dokumenta i zalihe koje se dovode u vezu sa zaplenjenom drogom, prenosi Informacion.es.

Uhapšenima se na teret stavlja zločin protiv javnog zdravlja zbog narkotika, falsifikovanje dokumenata, pripadnost organizovanoj kriminalnog grupi i prevaru sa električnom energijom. Sud u Noveldi je odmah naložio njihovo pritvaranje.

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...