MAJKA JE PRVI PUT ODGLEDALA SNIMAK UBISTVA SINA: Nastavljeno suđenje za brutalno ubistvo Stefana Filića, SLEDI VEŠTAČENJE KAMERA
Foto: Privatna Arhiva

agonija na suđenjima se privodi kraju

MAJKA JE PRVI PUT ODGLEDALA SNIMAK UBISTVA SINA: Nastavljeno suđenje za brutalno ubistvo Stefana Filića, SLEDI VEŠTAČENJE KAMERA

Crna Hronika -

"Završeno je još jedno ročište, posebno teško za nas..."

Pred Višim sudu u Smederevu prekjuče je nastavljeno suđenje Nikoli Bojoviću (20) i Mitru Pandureviću (20), optuženima za ubistvo Stefana Filića (19) iz Velike Plane 2. februara prošle godine, pregledani su snimci brutalnog premlaćivanja mladića ispred diskoteke "Brodolom".

Na prethodnom ročištu, majka pokojnog mladića - izašla je iz sudnice, jer nije mogla da odgleda snimke. Sada je uz veliki trud smogla snage i ostala u sudnici.

- Završeno je još jedno ročište, posebno teško za nas..Teže nije moglo biti. Odvažilo se majčino srce da izdrži, da se stegne i prvi put odgleda ubistvo svog deteta i pogleda ubicama u oči. Mogla sam da osetim svaki nokat zariven u moju kožu dok sam joj držala ruke dok je gledala ubistvo sina. Nema reči da se ta bol prenese - kaže je za Kurir tetka pokojnog mladića, Javorka Marković.

Stefan Filić
foto: Facebook

Zbog lošijeg kvaliteta snimaka tuče, sud je doneo rešenje da se oni upute na veštačenje i markiranje Nacionalnom kriminalističko-tehničkom centru za forenziku MUP Srbije.

Ukoliko snimci ne stignu sa veštačenja do 13. aprila, za kada je najavljen nastavak glavnog pretresa, sud će ročište odložiti za drugi termin. Na jučerašnjem ročištu optuženima za teško ubistvo snimke su odgledali i dva svedoka.

Na poslednjeg ročištu inače, izjašnjavali su se svedoci P. S. i M. V., o tome gde su se nalazili na snimku te kobne noći, za vreme ubistva. Oba svedoka su potvrdila da su bili prisutni za vreme ubistva.

Svedok, P. S. koji je u dosadašnjem toku postupka negirao bilo kakvo učešće u kritičnom događaju danas je nakon odgledanog snimka, pritisnut činjenicom da se jasno na snimku vidi kako odguruje, a potom i udara Stefana, priznao da je učestvovao u Stefanovom ubistvu.

On je naveo da tek sad vidi da je "odgurnuo neko lice i udario", ali da ne zna o kome se radi, iako mu je Stefan od ranije poznat, jer ga je, kako je naveo, vozio par puta do sela.

Inače, Više javno tužilaštvo u Smederevu tereti Bojovića i Pandurevića za teško ubistvo u saizvršilaštvu pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju. U optužnici se navodi da su oni naneli Filiću više udaraca pesnicama u glavu. Dok je ležao na zemlji bez svesti, Bojović ga je šutnuo nogom u glavu. Momak je preminuo sutradan od zadobijenih povreda.

(Kurir.rs/B. T./ M. V.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track