KRIPTOVANI TELEFONI VELJE NEVOLJE KRIJU SNIMKE STRAVE? Veštače se svi mobilni pripadnika grupe, zaplenjeno NA DESETINE AUTOMOBILA
Foto: MUP Srbije, Starsport

istraga

KRIPTOVANI TELEFONI VELJE NEVOLJE KRIJU SNIMKE STRAVE? Veštače se svi mobilni pripadnika grupe, zaplenjeno NA DESETINE AUTOMOBILA

Crna Hronika -

Svi telefoni uhapšenih članova kriminalne organizacije koju su predvodili Veljko Belivuk (36) zvani Velja Nevolja i Marko Miljković Mare (29) nalaze se na veštačenju, a policija je od svih pripadnika grupe oduzela i automobile kako bi bilo utvrđeno koja vozila su sve korišćena za izvršenja krivičnih dela.

U istrazi protiv ovog opasnog kriminalnog klana koji je poslednjih godina preuzeo primat u podzemlju Beograda, ali i cele Srbije, policija je do sad oduzela nekoliko desetina automobila!

Kola su uzimana od svih osumnjičenih, od njihovih žena, ali i drugih članova porodice. Sumnja se da su mnoga od tih vozila koristili za likvidacije i otmice. Veštačenja bi trebalo da ukažu da li u kolima ima DNK ili bilo koji drugi trag osoba koje su nestale, a za koje se sumnja da su ubijeni od strane Belivuka - objašnjava sagovornik Blica.

Od samog Belivuka oduzeta su dva "audija", ali i automobil u kom se nalazio u trenutku hapšenja kada je krenuo da ga zapali kako bi uništio sve dokaze iz vozila.

- Tablice koje se dodeljuju zaposlenima u policiji koji su na višim funkcijama brišu se iz sistema, a kada bi vozilo prošlo ulicom ono se ne bi zaustavljalo, jer se na osnovu registarskih tablica vidi da je u automobilu neko ko je na visokoj funkciji u policiji - objasnio je naš izvor.

U toku istrage odzet je i luksuzni "mercedes" repera Stefana Đurića Raste koji je prošlog meseca izašao iz zatvora, a kog su čuvali pripadnici Belivukove grupe. I on je poslat na veštačenje kako bi bilo utvrđeno da li su i njega koristili za izvršenje nekih krivičnih dela.

U toku velike istrage koja se vodi protiv Belivukovog kriminalnog klana koji je osumnjičen za brojna krivična dela među kojima su i mučenja, otmice i svirepa ubistva, zaplenjeni su i svi mobilni telefoni pripadnika ove kriminalne grupe, kako obični, tako i kriptovani telefoni preko kojih su koristili šifrovanu aplikaciju "Skaj" za komunikaciju.

Veštačenjem ovih telefona policija pokušava da pronađe snimke i slike počinjenih krivičnih dela, kao i komunikacije između pripadnika grupe u kojima pričaju o zločinima. Ono što je za sada nezvanično poznato jeste da je policija već pronašla brojne ovakve dokaze protiv Belivukove grupe.

Između ostalog javno su do sada objavljeni i prisluškivani telefonski razgovori između Belivuka i pripadnika njegove kriminalne grupe u kojima pričaju o planiranju likvidacije Milana Ljepoje, vođe "Pink Pantera" koji je, kako se sumnja, brutalno ubijen u Nevoljinoj vikendici u Ritopeku, jer se "previše oslio" i "želi da preuzme Niš".

Do sada su prikupljeni i razni snimci sa sigurnosnih kamera u okolini štekova Belivuka, Miljkovića i njihove grupe, na kojima se vidi kako neki od muškaraca koji su nestali prošle godine bez traga, dolaze sa njima na sastanak, ulaze u kuću i potom više nikada ne izlaze.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će javnosti uskoro predstaviti nove dokaze protiv ove grupe na kojima se vidi kako izvršavaju krivična dela, kao i da će te informacije "biti jezive" i da će "šokirati i celu Evropu".

Od hapšenja Belivukove grupe, koje se dogodilo pre gotovo tačno mesec dana, vodi se i velika finansijska istraga protiv klana, proverava se poreklo imovine pripadnika grupe kao i odakle je potekao novac koji je pronađen u nekoliko sefova u vikendicama koje su koristili kao skrovišta i mučilišta žrtava. U okviru finansijskog dela istrage pretresena su dva velika beogradska noćna kluba - "Kasina" na Terazijama i splav "Fristajler" na Novom Beogradu. Ove klubove obezbeđivala je Belivukova grupa, te je policija detaljno pretresala svaki ćošak i svu papirologiju klubova kako bi utvrđeno kakve je sve veze s njima imao Belivuk.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track