OVO JE BAKA ŽIVKA (94) KOJOJ JE LOPOV UKRAO POSLEDNJI DINAR IZ KUĆE: Penzija mi je 15.000, a te 2.000 mi mnogo znače FOTO
Foto: M.S.

ušunjao se rano ujutru

OVO JE BAKA ŽIVKA (94) KOJOJ JE LOPOV UKRAO POSLEDNJI DINAR IZ KUĆE: Penzija mi je 15.000, a te 2.000 mi mnogo znače FOTO

Crna Hronika -

Baka Živka Petrović iz Niša je svašta doživela za svoje 94 godine, ali da joj neko opljačka kuću, nije je do sada snašlo.

Starica toliko skromno živi u starom delu naselja Durlan da lopov R. D. (54) nije imao šta da opljačka tog 3. aprila, pa joj je uzeo 2.020 dinara iz kutijice ispod prekrivača za krevet, dok je bila u dvorištu.

Lopov se ušunjao, a baka nije videla kad je ušao. Pogledi su im se susreli tek kad je ovaj nemoral od čoveka izašao u dvorište.

- Ovde kod mene nema šta da se ukrade, al ja svakako zaključavam. To je bilo oko 9 sati ujutru, komšije prolaze, tu đubrari sakupljaju otpatke, sve normalno bilo. U jednom trenutku, iza sebe vidim ja kao da se nešto mrda i vidim čoveka ispred sebe na dva ili tri metra: "Šta radiš tu, ko si ti, mi se ne poznajemo". On nešto rukama kao hoće da mi objasni, ali tada u tom trenutku je izleteo iz dvorišta, bez reči. Uplašila sam se. Ja sam ipak slaba - priča baka Živka.

1 / 4 Foto: M.S.

Kaže da joj je penzija "velikih" 15.000 dinara i da joj te dve hiljade dinara mnogo znače.

- Pomažu me moji, imam zeta, unuku i unuka. Sad su unuci odrasli ljudi, ali ranije skupim neki dinar da im dam. Pa i sada držim pare u toj kutijici. Ranije, dok sam radila u Elektronskoj industriji, pa i na benzinskoj pumpi bilo je para, a sada koliko ima da ima. Hvala komšinici koja je odmah donela snimke s kamera pa su ga uhvatili - kaže ova vitalna baka.

Ovo nije prvi slučaj krađe starih osoba u Nišu.

S vremena na vreme beleži se da lopovi i to najčešće maloletnici preskaču niže ograde i odnose iz kuća šta im "pod ruku padne". Rasprostranjena je pojava, pogotovu na Bulevaru Nemanjića, da lopovi, od kojih su veliki broj zavisnici od narkotika, pokušavaju da otvore vrata stanova u zgradama i gde je otključano ulaze i iz hodnika kradu kožne torbe i druge vrednosti.

(Kurir.rs/M.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track