NASTAVLJENO SUĐENJE ZA POMORSKU NESREĆU KOD BUDVE: Odbijen zahtev optuženog sina (17) SRPSKOG BIZNISMENA
Foto: Profimedia

crna gora

NASTAVLJENO SUĐENJE ZA POMORSKU NESREĆU KOD BUDVE: Odbijen zahtev optuženog sina (17) SRPSKOG BIZNISMENA

Crna Hronika -

Na ponovljenom suđenju M. S. (17) iz Beograda, koji je prošle godine izazvao pomorsku nesreću kod Budve u kojoj je poginula policajka Maja Šljivančanin (30), odbijen je zahtev za izuzeće tužioca, koji je optuženi na prošlom ročištu tražio, prenosi CDM.

Nesreća se, podsetimo, dogodila 11. jula 2020. na moru kod Budve, kad je jahta kojom je upravljao M. S. udarila u manju barku u kojoj su bili Maja i njen verenik. Sin srpskog biznismena, koji je optužen za izazivanje pomorske nesreće, brani se sa slobode. Osnovni sud u Kotoru ranije je prihvatio jemstvo od 330.000 evra u nekretninama koje je položila porodica maloletnika.

- Rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru odbio je zahtev za izuzeće tužioca u slučaju pomorske nesreće u kojoj je 11. jula prošle godine nastradala Maja Šljivančanin - rečeno je u ovom tužilaštvu.

Inače, odbrana maloletnog srpskog državljanina, kome se sudi za nesreću, tražila je izuzeće tužioca, jer "postoje okolnosti koje izazivaju sumnju u nepristrasnost tužioca".

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track