LEČIĆ NIJE MOGAO DA SE SETI MERIME ISAKOVIĆ: Ne znam ko je ona, zašto me optužuje?!
Foto: Printscreen, Zorana Jevtić, Beta/Teodora Milovanović

pravi se lud

LEČIĆ NIJE MOGAO DA SE SETI MERIME ISAKOVIĆ: Ne znam ko je ona, zašto me optužuje?!

Crna Hronika -

Glumac Branislav Lečić, nakon optužbi bivše koleginice Merime Isaković da ju je silovao 1978, kada je imala 18 godina, požalio se prijateljima da u prvom trenutku nije mogao da se seti ko je ona!

Kako Kurir saznaje, Lečić je bio veoma iznenađen njenom izjavom, pa se zapitao ko je ta žena i zašto ga je sada prijavila. Podsetimo, Lečića je za silovanje nedavno optužila i glumica Danijela Štajnfeld.

Putevi se razišli

- Leka je rekao da nije prepoznao nekadašnju koleginicu Merimu. U momentu kada je video njenu priču na naslovnim stranama svih medija, kako nam je objasnio, od šoka nije mogao odmah da se seti, jer ona sada potpuno drugačije izgleda, živi u inostranstvu i odavno se ne bavi glumom - prenosi jedan od Lečićevih prijatelja šta im je on ispričao i dodaje: Poslednji put su se, kako je izjavio, videli pre mnogo godina, a njihovi životni i poslovni putevi odavno su se razišli. Inače, Merima je početkom osamdesetih doživela saobraćajnu nesreću posle koje je ostala nepokretna i prestala je da se bavi glumom. Karijeru je nastavila kao klinički psiholog i sredinom devedesetih se odselila na Novi Zeland gde i sada živi.

Branislav Lecic
foto: Ana Paunković

Razgovor u MUP

Prošao poligraf

Lečić je pre mesec dana, u sklopu predistražnog postupka koji se vodi nakon navoda Danijele Štajnfeld, dao izjavu u svojstvu građanina u Policijskoj stanici "29. novembar", gde je i poligrafski testiran na lični zahtev.

- On je poligrafsko ispitivanje prošao, a raspitivao se da li će i Štajnfeldova na isti način biti ispitana, pošto je objasnio da samo jedno od njih dvoje govori istinu - rekao je tada naš izvor iz istrage.

Sagovornik Kurira kaže da je Lečiću tog dana pozlilo.

- Razmišljao je i da se obrati lekaru nakon novih i teških optužbi, ali je rekao da će nastaviti borbu. Lečić, prema rečima našeg sagovornika, prikuplja dokaze za odbranu.

- Ima želju da pokaže svima kako nije seksualni manijak. Do tada će se verovatno izolovati od javnosti, a kada bude imao šta da prezentuje, onda će se i obratiti - naveo je naš izvor.

Održala reč

Merima Isaković izjavila je pre nekoliko dana da je Lečić najpre tokom šetnje pokušao da je poljubi, a da ju je napao kada je došla kod njega da uzme knjigu. Epilog priče, prema njenim rečima, dogodio se dve godine kasnije, kad ju je Lečić zamolio da mu oprosti i tom prilikom joj obećao da nikad nikome to više neće učiniti.

povukao se iz javnosti
povukao se iz javnostifoto: Ana Paunković

- "Opraštam ti", rekoh. "Opraštam, ali ne zaboravljam. Ti nikada nećeš shvatiti bol koji si mi naneo. Ako ikada čujem da si ikome naneo sličan bol, svima ću reći šta se desilo." Ja sam svoju reč održala. Branislav Lečić izgleda nije - rekla je glumica. Lečića je najpre početkom marta optužila glumica Danijela Štajnfeld da ju je 2012. godine silovao u kući u Ritopeku. Mesec dana kasnije Merima Isaković je podržala koleginicu i ispričala da je bila Lečićeva žrtva pre 43 godine.

Ide samo u nabavku

Glumac od poslednjih optužbi retko napušta stan, ali ga je novinar Kurira u petak fotografisao dok se vraćao iz nabavke ispred njegove zgrade u centru Beograda. Lečić je na licu imao crnu masku i tamne naočare, a na pitanja novinara nije želeo da odgovara.

(Kurir.rs/ Ekipa Kurira/ Foto Marina Lopičić, Ana Paunković, printscreen YT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track