VERENIK POGINULE ŠLJIVANČANIN U POMORSKOJ NESREĆI KOD BUDVE: Niko sa jahte nije pomogao dok sam se u vodi borio sa Majinim telom!
Foto: Profimedia

reagovanje

VERENIK POGINULE ŠLJIVANČANIN U POMORSKOJ NESREĆI KOD BUDVE: Niko sa jahte nije pomogao dok sam se u vodi borio sa Majinim telom!

Crna Hronika -

Vladimir Stanišić reagovao je na saopštenje koje je dostavio Milorad S., otac maloletnika M. S. (17) iz Beograda, optuženog za izazivanje pomorske nesreće prošlog leta u budvanskom akvatorijumu, u kojoj je život izgubila Maja Šljivančanin.

Nesreća se, podsetimo, dogodila 11. jula 2020. na moru kod Budve, kad je jahta kojom je upravljao M. S. udarila u manju barku u kojoj su bili Maja i njen verenik. Sin srpskog biznismena, koji je optužen za izazivanje pomorske nesreće, brani se sa slobode. Osnovni sud u Kotoru ranije je prihvatio jemstvo od 330.000 evra u nekretninama koje je položila porodica maloletnika.

- Želim da ukažem na niz nelogičnosti i neistina koje se u tom saopštenju navode: Detalje iz postupka koji se vodi protiv njegovog sina nikada nisam iznosio i sva moja obraćanja medijima bila su odgovori na pisanja medija o nezgodi koja je za mene i porodicu Šljivančanin stvorila veliku patnju, kao i o odluci iz postupka koji za nas predstavlja samo uvredu. Ovakva obraćanja javnosti i podnošenje krivičnih prijava koje su odbačene sa razlogom, predstavlja ne samo pokušaj iskupljenja pred javnosti, nego najgrublje izražavanje odsustva empatije i osećaja odgovornosti za ono što se desilo - naveo je Stanišić i dodao:

- Iskreno se nadam da će porodica maloletnika i njegovi branioci insistirati na javnom suđenju, kako to Milorad Savić najavljuje, kako bi javnost bila dodatno upoznata sa elementima dela, a moje tvrdnje da mi niko sa jahte njegovog sina nije pomogao. Niko sa jahte nije ni pokušao da mi pomogne dok sam se u vodi borio sa Majinim beživotnim telom, a Milorad Savić je prošao pored nas i zagrlio sina, ni ne pomišljajući da nama pomogne. Teške su lažne optužbe i uvrede koje Savići svakodnevno izriču protiv mene, skoro kao i bol koji su naneli tog kobnog dana.

Viši sud u Podgorici ukinuo je prvostepenu presudu kojom je maloletni M.S. osuđen na meru nadozora od šest meseci do dve godine, s tim da sud naknadno odlučuje o njenom prestanku. Predmet je vraćen na ponovno odlučivanje kotorskom Osnovom sudu.

Podsetimo, otac maloletnika pre nekoliko dana oglasio se saopštenjem gde je između ostalog naveo da se "otvori sudski postupak".

- Moj sin nije jedini krivac za pomorsku nesreću! Moj sin i njegovi prijatelji su odmah nakon nesreće, što javnost ne zna, skočili i krenuli u pomoć.

(Kurir.rs/Vijesti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track