ISTRAGA PUCNJAVE NA GROBLJU U BEOGRADU: Napad na Lešću organizovali Belivukovi vojnici?
Foto: AP/Darko Vojinović

Pomen

ISTRAGA PUCNJAVE NA GROBLJU U BEOGRADU: Napad na Lešću organizovali Belivukovi vojnici?

Crna Hronika -

Istražitelji ne isključuju ni mogućnost da je slučaj Marka N. (24) povezan sa ubistvom Ljubomira Markovića Kiće, vođom navijača

Marka N. (24), koji je prekjuče ranjen na groblju Lešće u Beogradu dok je bio na pomenu ubijenom rođaku, bio je u prijateljskim odnosima sa ubijenim vođom Partizanove navijačke grupe Alkatraz, Ljubomirom Markovićem Kićom (37), saznaje Kurir.

ubijeni vođa 'alkatraza' ljubomir markovič kića
ubijeni vođa "alkatraza" ljubomir markovič kićafoto: Facebook

Podsetimo, Marković je likvidiran 1. novembra 2019. na Voždovcu, a njegova smrt nije rasvetljena, međutim, kako kaže naš izvor, postoje određene indicije koje ukazuju na to šta bi mogao da bude motiv. Kako su pisali mediji, Kića je pre ubistva navodno nameravao da se povuče sa tribine i da oformi novu navijačku grupu. Kako kažu upućeni, to se navodno nije svidelo Veljku Belivuku, vođi druge frakcije Partizanovih navijača. Inače, Belivuk je uhapšen 4. februara i sumnjiči se za najteža krivična dela.

pucnjava na lešću, mesto gde je upucan Marko N.
pucnjava na lešću, mesto gde je upucan Marko N.foto: Ana Paunković

Naš izvor kaže da je, s obzirom na to da je ranjeni Marko N. bio u dobrm i bliskim odsnosima sa Kićom, jedan pravac istrage usmeren i ka toj činjenici. - Istraga pucnjave na groblju ide u nekoliko pravaca. Istražitelji za sada ne isključuju ni mogućnost da je napad na Lešću povezan sa likvidacijom Markovića i sa sukobom koji je on navodno imao sa ekipom Veljka Belivuka - objašnjava izvor. O tome da je Marko N. bio blizak Kići govori i fotografija sa Kićine sahrane, na kojoj se vidi da je Marko N. u prvom redu među ožalošćenima, odmah pored osobe koja nosi krst i Markovićevu sliku.

Marko n. na markovićevoj sahrani (mladić u sredini)
Marko n. na markovićevoj sahrani (mladić u sredini)

Izvor podseća da je pre nekoliko dana u ćeliji Belivukovoe desne ruke, Marka Miljkovića, pronađen mobilni telefon, koji mu je ilegalno doturen. - Telefon je na veštačenju, a postoje saznanja o tome da je su preko njega davane instrukcije delu grupe koja je na slobodi - kaže naš izvor upoznat sa slučajem.

Planiran napad

Pogođen u nogu

Istražitelji sumnjaju da je napad na Lešću bio planiran, a sumnja se da je napadač sakriven iza jednog spomenika čekao pogodan trenutak da zapuca. U trenutku pucnjave pored Marka N., koji ima dosije u policiji, bilo je mnogo ljudi, a napdač mu je prišao i ispalio više hitaca. Pogodio ga je u nogu i pobegao. Očevici su ispričali da je pucač na licu nosio silikonsku masku.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track