Najnovije vesti

VAJBER IZBRISAO STIKERE VELJE NEVOLJE! Ukinute Belivukove sličice i poruke FOTO
Foto: Printscreen/Viber

REAKCIJA

VAJBER IZBRISAO STIKERE VELJE NEVOLJE! Ukinute Belivukove sličice i poruke FOTO

Crna Hronika
16:20h

Stikeri sa slikama i porukama Velje Nevolje koji su se pojavili u Vajber prodavnici stikera su skinuti.

To je potvrdio "Rakuten Viber", u čijem se saopštenju kaže:

"U komentaru na medijske navode povodom objave stikera kreiranih od strane korisnika Vibera na Viberovom stiker marketu koji predstavljaju izvesnog državljana Srbije (kao i njegove saradnike i njhova dela) koji se trenutno nalazi u istražnom pritvoru, Rakuten Viber želi da informiše svoje korisnike i javnost u Srbiji da nije imao uvid u njihov sadržaj pre objavljivanja - niti je dao saglasnost za tu aktivnost. Istovremeno, Rakuten Viber je sadržaj tog stiker paketa danas izbrisao sa Viberovog stiker marketa".

Velja Nevolja, stikeri
foto: Printscreen/Viber

Kompanija dalje navodi:

"Kao što su nezavisni stručnjaci tačno napomenuli u navodima domaćih medija danas, funkcija Viber Stiker Kreator omogućava svakom korisniku Vibera da napravi i postavi svoj paket stikera na Viber stiker market bez da je prethodno u obavezi da se obrati Viberu tim povodom – ili da dobije Viberovu saglasnost da isti bude postavljen na platformu. Na ovaj način, Viber podstiče svoje korisnike da se kreativno izražavaju koristeći Viberove napredne grafičke funkcije i alatke - i dalje dele svoje kreacije nesmetano kroz svakodnevnu komunikaciju putem Vibera".

Iz "Rakuten Vibera" još poručuju:

"I pored toga, a u skladu sa Viberovim pravilnikom o sadržaju namenjenom javnosti, plasiranje grafičkih izraza nasilja, a naročito onih u kojima je nasilje glorifikovano ili se podstiče, nije dozvoljeno na platformi. U ovo se svrstavaju i ekstremni prikazi ili opis nasilja ili jasne pretnje nasiljem prema bilo kojoj osobi ili grupi ljudi. Planiranje i promovisanje nasilničkih dela koja bi direktno ili indirektno mogla da izazovu fizičke povrede ili duševni bol drugih – kao i sadržaj koji promiviše nezakonite aktivnosti – strogo su zabranjeni na Viberu, i Viber zadržava pravo da ukloni ovakav sadržaj sa platforme – što je danas i učinio u ovom slučaju".

Na kraju se u saopštenju zaključuje:

"Platforma aplikacije Rakuten predstavlja okruženje za bezbednu, zaštićenu, besplatnu, kreativnu, korisnu i pozitivnu komunikaciju – i preduzeće sve odgovarajuće mere da to održi – i da svojim korisnicima uvek pruži mir i razloge za zadovoljstvo sada i ubuduće".

Podsetimo, u ponedeljak su se na Vajberu pojavili stikeri Velje Nevolje, koji je uhapšen 4. februara kao organizator jedne od najbrutalnihih kriminalnih grupa u regionu i kome preti doživotna robija.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...