Najnovije vesti

2 GODINE ZATVORA ZA SMRT SNEŽANE MILIĆ: Vozač kombija osuđen za saobraćajnu nesreću u kojoj je stradala negovateljica (52)
Foto: D.S.

POSLE SKORO 2 GODINE OD TRAGEDIJE

2 GODINE ZATVORA ZA SMRT SNEŽANE MILIĆ: Vozač kombija osuđen za saobraćajnu nesreću u kojoj je stradala negovateljica (52)

Crna Hronika

Osnovni sud u Aleksincu osudio je danas na dve godine zatvora Tihomira Ukića iz tog grada, jer je 25. juna 2019. godine na putu Prćilovica - Donji Adrovac izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula Snežana Milić (52), negovateljica aleksinačke Ustanove za decu i mlade "Hristina Markešić", a povređeno je dvoje štićenika, prenose mediji.

Snežana je u trenutku nesreće bila na mestu suvozača u kombiju "folksvagen", kojim je upravljao Ukić, a koji se direktno sudario sa kamionom "mercedes", za čijim je volanom bio S.P. (47) iz Niša.

Vaspitačica je poginula na licu mesta dok je štićenica doma J.S. (24) iz Donjeg Adrovca zadobila prelom butne kosti, kolena i lakta, a štićenik M.M. (24) iz Loznaca naprslinu ključne kosti.

U nesreći je povređen i Ukić zbog čega je bio na lečenju u niškom Kliničkom centru ali su njegove povrede kvalifikovane kao lake.

Ovo je prvostepena presuda na koju i tužilaštvo i odbrana imaju pravo žalbe.

Sud je prilikom odmeravanja kazne uzeo u obzir olakšavajuće okolnosti, da je Ukić neosuđivan i porodičan čovek.

Međutim, na njegovoj strani bilo je i otežavajućih okolnosti, prvenstveno da je nesreća imala smrtnu posledicu za jedno lice, te da nije bilo doprinosa drugog vozača koji je učestvovao u nezgodi, zaključio je sud.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...