EVO KO JE BIO LOGISTIČAR U VELJINOJ SUROVOJ EKIPI: Bivši vlasnik kuće strave u Ritopeku sada se plaši za život porodice!
Foto: Zorana Jevtić, Starsport

NOVI SVEDOK SARADNIK

EVO KO JE BIO LOGISTIČAR U VELJINOJ SUROVOJ EKIPI: Bivši vlasnik kuće strave u Ritopeku sada se plaši za život porodice!

Crna Hronika -

Vlado Draganić (47), rodom iz okoline Gospića, navodno je bio glavni logističar bande Veljka Belivuka (36), zvanog Velja Nevolja. Nije se preterano eksponirao u javnosti.

Draganić se, navodno godinama bavio reketiranje i zelenašenjem, te je tako stekao posed koji ima.

- Draganić se visoko kotirao u grupi i osumnjičen je da je lično učestvovao u ubistvima i kasapljenju žrtava. Rukovanje oružjem mu nije strano jer je 4 godine bio na ratištu u Krajini, pa je ima kanale preko kojih je mogao da nabavi naoružanje na crno. Osim toga, ovde je napravio dobar biznis sa kioskom hrane u Deligradskoj ulici, preko puta mrtvačnice. To je kasnije zatvorio i otvorio kafić u Ruzveltovoj ulici u Beogradu. Međutim, zatvorio ga je posle nekoliko godina - kaže izvor.

Ritopek, Veljina vikendica
foto: Zorana Jevtić

- Napravio je lepu kuću u naselju Livadice u Ritopeku, gde je poslednjih godina živeo sa suprugom Ruskinjom i dve ćerkice. Prijateljima je govorio i da mu je pomogla tetka iz inostranstva. Upućeni kažu da je pohlepan, da mnogo voli pare. To ga je verovatno i spojilo sa Veljom Nevoljom. Ni najbliži ne znaju kada su se uortačili niti čime se bavio posle zatvaranje lokala, sve dok nije uhapšen - navodi dobro obavešteni sagovornik.

Draganić je uhapšen u luksuznom stanu na Zvezdari, u koji se preselio kada je pre dve godine prodao "kuću smrti" Velji Nevolji za čak 120.000 evra, iako vredi upola manje, 60.000-70.000 evra.

Ritopek, Veljko Belivuk
foto: Ana Paunković

- Nije uspeo da prepiše kuću na Belivuka, pa zato tvrdi da mu je dao na korišćenje. Baš u vreme kada se Draganić iznenada odselio, u toj kući je ubijeno nekoliko ljudi. Komšije su samo viđale da dobra kola dolaze u dvorište, međutim nisu mogli ništa da vide jer se nalazi u uskoj ulici i ima zidanu ogradu - rekao je izvor.

Kako saznajemo, Draganić sada nije kandidat za svedoka-saradnika.

- On je jedan od Veljinih glavnih ljudi, a plaši se i za život svoje porodice. Ima dve male ćerke s Ruskinjom, a iz prvog braka sina od 11 godina. Ukoliko bi otkucao sve zločine, mogao bi da bude na udaru mafije. Na njemu je da odluči hoće li da bude svedok, a tužilaštvo okrivljenim svedocima nudi daleko manje kazne ili oslobađajuće presude i drugi identitet ukoliko progovore – ističe naš dobro upućeni sagovornik.

Veljko Belivuk, Velja nevolja, Ritopek
foto: Zorana Jevtić

U "kuću smrti" namamljene su i iskasapljene sve tri žrtve klana – navijač Partizana Zdravko Radojević, pripadnik "Pink Pantera" Milan Ljepoja Mance iz Niša i navijač Crvene zvezde Goran Veličkovic Goksi.

Draganić se u dosadašnjem toku postupka branio ćutanjem. Odbranu će, prema najavi njegovog advokata Dejana Lazarevića, izneti kada mu budu predočeni svi dokazi. Važi za visokorangiranog pripadnika klana. Ako se dokaže njegova krivica, preti mu 40 godina robije.

(Kurir.rs/Objektiv)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track