UŽAS KOD IRIGA: Psi izujedali dedu i unuke, jedva se spasili!
Foto: Shutterstock

Napadnuti

UŽAS KOD IRIGA: Psi izujedali dedu i unuke, jedva se spasili!

Crna Hronika -

T. S. (67) i devojčice od 14 i dve godine zadobili povrede kada su na njih, dok su šetali, skočila dva kučeta

Devojčicu (14) i njenog dedu T. S. (67) krvnički su izujedala dva psa rase azijat i kane korso dok su šetali u jednom selu kod Iriga.

Kako saznajemo, u trenutku napada pasa sa dedom je, pored četrnaestogodišnje unuke, bila i njena mlađa sestra (2), koja zahvaljujući hrabrosti dede i sestre nije teže povređena. Napad se dogodio u petak oko 20 sati nasred ulice u selu.

- Devojčice su bile kod deke u poseti i izašle su u šetnju. Dok su išle seoskim putem, odjednom su ih napala dva psa. Počeli su da skaču na devojčice. Deca su počela da vrište i zapomažu, što je, izgleda, još više razdražilo kučiće - pričaju meštani i dodaju: - Starija devojčica je brzo reagovala i bacila se na mlađu. Legla je preko nje, tako da psi nisu izujedali mlađu devojčicu, ali jesu stariju.

Dok je štitila sestru telom, kučići su je ujedali po ramenima i nogama. Komšije pričaju da su dečji plač i kuknjavu čuli ukućani, a da je njihov deda T. S. jedva uspeo da uz pomoć komšija otera pomahnitale životinje. - Deda je u jednom trenutku legao preko devojčica, jer nije mogao da obuzda pse. On je izujedan po butini i potkolenicama, a psi su mu zubima presekli i neke vene, pa je jako krvario - kaže izvor i dodaje da su devojčice i njihov deka zbrinuti u KC Vojvodine: - Starija devojčica je operisana, a za dedu neki kažu da je u teškom stanju, a neki da je izašao iz bolnice i da je kod sina trenutno u Novom Sadu. Nismo se čuli s njim, pa ne znamo sa sigurnošću - kaže komšija.

Meštani

Vlasnik pasa je nezgodan

Policija je obaveštena o napadu pasa i obavila je uviđaj. Obavešteno je i tužilaštvo, kao i veterinarska inspekcija. Meštani pričaju da su besni psi vlasnički, odnosno da su ljubimci jednog njihovog suseda. - Vlasnik tih kučića je vrlo nezgodan i s njim svi izbegavaju da imaju bilo kakva posla. Njegovi ljubimci su agresivni, ali do sada nisu nikoga izujedali, mada jesu nasrtali i lajali - kažu sagovornici. U zavisnosti od lekarskog izveštaja o povredama devojčica i dede, tužilac će odlučiti o daljim koracima.

Kurir.rs - B. T.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track