APELACIONI SUD U REĐO KALABRIJI OSUDIO ŠKALJARCA: Bratu prve žrtve rata klanova17 godina zbog 2 tone kokaina iz Južne Amerike!
Foto: Dragana Udovičić

italija

APELACIONI SUD U REĐO KALABRIJI OSUDIO ŠKALJARCA: Bratu prve žrtve rata klanova17 godina zbog 2 tone kokaina iz Južne Amerike!

Crna Hronika -

Cetinjanin Vladan Radoman, čiji je brat Goran 2015. ubijen u Beogradu,
učestvovao u švercu dve tone kokaina iz Južne Amerike u Italiju

Apelacioni sud u Ređo Kalabriji u Italiji potvrdio je presudu kojom je Cetinjanin Vladan Radoman osuđen na 17 godina, devet meseci i deset dana zatvora zbog učešća u švercu preko dve tone kokaina iz Južne Amerike, piše italijanski portal Lametino.it. Radoman je inače rođeni brat Gorana Radomana, koji je 2015. godine ubijen u Beogradu kao prva žrtva rata kavačkog i škaljarskog klana.

Akcija "Gurman"

Prema pisanju crnogorskih medija, braća su navodno bliska škaljarskom klanu. - Sud je postupak pokrenuo 2014, posle velike akcije "Gurman", tokom koje je uhapšeno više od 25 osumnjičenih i zaplenjene preko dve tone kokaina, koji je bio sakriven u kontejnerima na brodu koji je plovio iz Brazila ka Evropi - preneli su italijanski mediji, ne navodeći da li je Vladan Radoman dostupan njihovom pravosuđu ili ne, ali navode da je bio deo ogranka škaljarskog klana koji je bio zadužen za šverc droge u Holandiju.

Maradona
foto: Profimedia

Hapšenje na Kubi

Gorana iz zatvora izvukao Maradona!

Kada je Goran Radoman uhapšen na Kubi, legendarni argentinski fudbaler Dijego Maradona posredovao je, na molbu poznatog srpskog biznismena, da on bude oslobođen. - Radoman je krajem 2014. godine neko vreme boravio na Kubi. Tamo je uhapšen zbog saobraćajnog prekršaja. Poznati Srbin je preko svog dobrog prijatelja Maradone urgirao da Radoman bude pušten iz pritvora, a intervencija je išla čak i do Fidela Kastra. Uspešni srpski biznismen nije bio prijatelj ubijenog Radomana, ali su imali mnogo zajedničkih prijatelja. Znali su da je uticajan i da može da pomogne Radomanu da ne bude zadržan u pritvoru zbog sitnog prekršaja. Ubedili su ga da iskoristi svoje kontakte jer je priznat i u svetu. Tako im je uspelo da prijatelja lako izvuku na slobodu - otkrio je svojevremeno naš sagovornik.

Prema nezvaničnim informacijama, osuđeni Vladan Radoman najviše vremena provodi u Beogradu, gde je ubijen i njegov brat Goran.

Novi Beograd, Ubistvo, Goran Radoman, Sačekuša, Garaža
foto: Printscreen RTV Pi

- Goran Radoman navodno je bio pri samom vrhu tada jedinstvenog škaljarskog klana. Njegova likvidacija u garaži na Novom Beogradu zapravo je bila početak krvavog rata, koji je u proteklih sedam godina odneo preko 50 života. Bio je prva žrtva sukoba kriminalnih klanova koji su do tada bili jedinstveni - škaljarski klan - podseća sagovornik Kurira.

Prijatelji

Poznavao ubijenog Mirkovića

Ime Vladana Radomana poslednji put se u javnosti pojavilo posle ubistva Bojana Mirkovića u naselju Belvil u novembru prošle godine. Navodno, Mirković i Radoman su bili u dobrim odnosima, a mladić u Belvilu likvidiran je gotovo na identičan način kao i njegov brat pet godina ranije.

Prema njegovim rečima, sumnja se da je deo te kriminalne grupe koji se odvojio u kavački klan, sa Radojem Zvicerom i Slobodanom Kašćelanom na čelu, Radomana krivio za nestanak 300 kilograma kokaina iz njegovog stana u Valensiji pre sedam godina. Navodno, Goran Radoman je u to vreme zbog saobraćajne nesreće bio uhapšen na Kubi.

Krađa narkotika

- Dok je čekao da bude pušten iz pritvora, neko je organizovao krađu kokaina, prodao ga i novac zadržao za sebe. Klan se tada podelio na škaljarski i kavački, a nekoliko meseci kasnije zbog sukoba Radoman se, uplašen za svoju bezbednost, preselio u Beograd - dodaje sagovornik Kurira. Međutim, 20. februara 2015. godine, u zgradi u kojoj je živeo na Novom Beogradu, ubica je sačekao da parkira blindirani BMW, prišunjao se i ispalio 25 hitaca u njega. Navodno, ubica je bio maskiran u beskućnika i sačekao je da Radoman izađe iz blindiranog automobila i krene ka liftu.

- Smatrali su da ih je prevario i da je počeo da radi za drugu ekipu. Klan se tada praktično i podelio na "škaljarce" i "kavčane", a sukob unutar klana je Radoman prvi platio glavom - kaže izvor Kurira.

Kurir.rs/Ekipa Kurira/foto Dragana Udovičić,Printscreen, Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track