DŽEJ NABAVIO BELIVUKU MAŠINU ZA MLEVENJE MESA: Velja tražio za kuću strave u Ritopeku "MERCEDES" za UKLANJANJE TRAGOVA ZLOČINA!
Foto: Stefan Stojanović MONDO, MUP Srbije

nova saznanja

DŽEJ NABAVIO BELIVUKU MAŠINU ZA MLEVENJE MESA: Velja tražio za kuću strave u Ritopeku "MERCEDES" za UKLANJANJE TRAGOVA ZLOČINA!

Crna Hronika -

Vojnik Velje Nevolje koji se u kriptovanom skaj telefonu jednog od članova monstruoznog klana vodio pod šifrom Džej nabavio je mašinu za mlevenje mesa, u kojoj su u kući strave u Ritopeku na najstrašniji način završili Belivukovi protivnici, saznaje se iz izvora upućenih u istragu.

Analizirajući prepiske preko zaštićenih uređaja između članova klana, policijskim operativcima nije promakla razmena poruka između jednog od ljudi bliskih Velji i pomenutog Džeja, koji je upitao da li može da se nabavi jedna mašina za mlevenje mesa i poslao sliku jedne koja bi odgovarala.

- Šef je tražio mercedes - napomenuo je.

Na osnovu toga je policija zaključila da je Belivuk tražio najbolju moguću mašinu koja može da se nađe na tržištu da bi što efikasnije uklonio tragove svojih zverstava. Usledili su pregovori posle kojih je nabavljena mašina koja je koštala čak 3.300 evra i čije je slike sredinom maja obelodanilo Ministarstvo unutrašnjih poslova.

- U mašini za mlevenje mesa koja je pronađena u kući koja je pripadala klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u beogradskom naselju Ritopek nalazi se više DNK uzoraka različitih žrtava. To je definitivno potvrđeno posle veštačenja, koje su obavili pripadnici MUP i Tužilaštva za organizovani kriminal - rekao je tada ministar policije Aleksandar Vulin.

Uprkos svim merama predostrožnosti, Belivukova ekipa je ostavila dosta tragova u kući u Ritopeku. Među njima su i biohemijski dokazi o boravku žrtava srpskog ogranka "kavačkog klana" u ovoj vikendici, iz koje nikad nisu izašli.

U sobi smrti, skrivenoj iza posebne pregrade nalazile su se teniske torbe, u kojima su ubice iznosile delove tela ubijenih rivala, najlonske trake, kojima su uvijali ostatke likvidiranih ljudi, hemijska sredstva za čišćenje tragova krvi, motor za mašinu za mlevenje mesa, u kojoj su sitnili delove tela.

Forenzičari su posebnu pažnju posvetili i odlivnom kanalu, kojim je oticala krv ubijenih, kao i zidovima na kojima su ostale kapljice krvi žrtava. Iako je soba neposredno posle poslednjeg zločina prekrečena, tragovi na zidovima su se probili kroz nanetu boju.

- Oni su posle saslušanja Belivuka po povratku iz Crne Gore naslutili da im se nešto sprema. Panično su počeli s uklanjanjem dokaza, ali nisu uspeli - rekao je izvor iz istrage.rema dosadašnjim rezultatima istrage, Belivukova ekipa je u vikendicu smrti dovodila otete, zverski ih mučila i ubijala na najmonstruozniji način: sekla udove, glave, potom komadala tela i mlela u mašini za meso. Pretpostavlja se da su ostaci završavali u Dunavu, koji se nalazi nedaleko od kuće.

Kurir.rs/Srbija danas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track