Lažni novinar prevario vernike za 20.000 evra

Prevara

Lažni novinar prevario vernike za 20.000 evra

Crna Hronika -
Osumnjičeni su oštećene upoznavali u crkvama u Beogradu, predstavljajući se kao "veliki vernici" i navodili da za njihov račun uzmu gotovinske i druge kredite kojima je plaćena roba i druge usluge, uz obećanje da će im oni taj kredit otplaćivati na rate

BEOGRAD - Beogradska policija uhapsila je Dušana R. (54), osumnjičenog da je sa suprugom Ljiljanom S. (49) prevario više ljudi i uzeo im najmanje 20.000 evra za navodnu pomoć u zaposlenju i otkup reklamnih termina na televiziji, saopštio je MUP Srbije.

Policija traga za Ljiljanom S. koja je u bekstvu.

Osumnjičeni su oštećene upoznavali u crkvama i verskim objektima u Beogradu, predstavljajući se kao "veliki vernici", a Dušan R. se lažno predstavljao kao novinar agencije Rojters i Radiotelevizije Srbije, dok se Ljiljana S. predstavljala kao profesorka na Prirodno-matematičkom fkultetu u Beogradu.

"Oštećene su navodili da za račun osumnjičenog bračnog para uzmu gotovinske i druge kredite kojima je plaćena roba i druge usluge, uz obećanje da će im oni taj kredit otplaćivati na rate", navela je policija.

Dušanu R. je određen pritvor do mesec dana posle saslušanja kod istražnog sudije Prvog osnovnog suda u Beogradu.

Policija je pozvala oštećene građane da se jave na telefone 011/2798-409 ili 011/2798-410.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track