UHAPŠENO 9 OSOBA U KRALJEVU: Sumnja se da su oštetili republički budžet za više od 14,3 miliona dinara!
Foto: Zorana Jevtić, Ilustracija

prevaranti

UHAPŠENO 9 OSOBA U KRALJEVU: Sumnja se da su oštetili republički budžet za više od 14,3 miliona dinara!

Crna Hronika -

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kraljevu, intenzivnim radom, uhapsili su devet osoba osumnjičenih da su oštetili budžet Republike Srbije za više od 14,3 miliona dinara.

Uhapšeni su: A. K. (48) i M. F. (35) iz Šapca, D. Ž. (42) iz Smedereva, J. R. (42), N. R. (46), M. A. (53) i M. R. (48) iz Beograda, U. J. (36) iz Alibunara i A. B. (23) iz Rume zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i druge pogodnosti.

Sumnja se da su oni, kao vlasnici poljoprivrednih gazdinstava, sa lažnom dokumentacijom, konkurisali na javnom pozivu kako bi ostvarili pravo na podsticaj za nabavku nove poljoprivredne mehanizacije i opreme koje je raspisalo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Oni se sumnjiče da su ovom Ministarstvu dostavili lažne račune, kao i naloge o uplati o navodno izvršenom plaćanju za nabavku mašina i opreme.

Na osnovu ove lažne dokumentacije oni su, kako se sumnja, stekli pravo da ostvare podsticije, na osnovu čega im je uplaćen novac. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i, uz krivične prijave, biće privedeni Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu.

Kurir.rs/J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja