ITALIJA NE ZABORAVLJA SRBINA KOJI JE UBIO CELU PORODICU Podigli im spomen ploču, a jedini preživeli sumnja da je drugi ubica mrtav
Foto: Printscreen

godišnjica

ITALIJA NE ZABORAVLJA SRBINA KOJI JE UBIO CELU PORODICU Podigli im spomen ploču, a jedini preživeli sumnja da je drugi ubica mrtav

Crna Hronika -

Ljubišu Vrbanovića poznatog po nadimku Manolo i njegovog saučesnika Hrvata Ivicu Bairića Italijani nikada neće zaboraviti ali nažalost ne po dobrom.

Naime, pre 31 godine u noći između 15. i 16. avgusta njih dvojica ušli su u zaseok Trohiera u naselju Ponteviko u okrugu Breša i napravili masakr u domu porodice Viskardi.

- Užas koji nikada nećemo zaboraviti dogodio se 1990. godine kada su u kući okruženoj kukuruzima pronađena masakrirana tela jedne porodice. Ubijeni su Đuliano (58) i Agnes (53) Viskardi i njihovo dvoje dece Lusijano (28) i Marija (23), treći sin je na svu sreću preživeo ovaj brutalan napad. Ubice su uspele da pobegnu ali ne zadugo - rekao je jedan od komšija za italijanske medije.

Bairići je ubijen u policijskoj poteri, a njegov rođak Vrbanović je uspeo da pobegene u Srbiju gde je uhapšen i osuđen na 40 godina zatvora. U martu 2014. godine je preminuo i sahranjen je na kragujevačkom groblju.

Prema pisanju italijanskih medija jedini preživeli, sumnja da je Manolo zaista mrtav te je do pre četiri godine tražio da se uradi DNK kako bi se potvrdilo da je ubica njegove porodice zaista sahranjen.

Od kako je porodica ubijena svake godine do danas na tom imanju se održava misa, a ove godine, tačnije jutros u 9 sati otvorena je spomen ploča žrtvama.

(Kurir.rs/J.R/Brescia Korrire)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja