ZVICERA I KAŠĆELANA HTELI DA RAZNESU BOMBOM! Planirali da OBEZGLAVE kavački klan! Otkriveno i ime drugog VOĐE zavere! FOTO
Foto: SDT, Privatna Arhiva

vukli konce iz yatvora

ZVICERA I KAŠĆELANA HTELI DA RAZNESU BOMBOM! Planirali da OBEZGLAVE kavački klan! Otkriveno i ime drugog VOĐE zavere! FOTO

Crna Hronika -

Specijalni tužilac Saša Čađenović je na poslednjoj konferenciji za medije SDT i Uprave policije pre nekoliko dana rekao da tužilaštvo tereti Jovana Vukotića, navodnog šefa škaljarskog klana, a koji se nalazi u bekstvu, za podstrekavanje članova te kriminalne grupe da ubiju Radoja Zvicera i Slobodana Kašćelana. I ne samo to, već je otkriveno i da je mozak cele organizacije zapravo bio i Janko Vukadinović koji trenutno služi robiju u Spužu jer je prethodno uhapšen zbog drugih krivičnih dela.

Vukadinović i Vukotić su zajedno organizovali pokušaje atentata, kako na Zvicera i Kašćelana, tako i na Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u januraru ove godine u Tivtu.

"Prikupljajući dokaze u cilju identifikacije svih učesnika krivično pravnog događaja koji je obuhvaćen optužnicom od 2. jula 2021. godine identifikovan je i drugi organizator ove kriminalne organizacije koja je formirana radi vršenja krivičnih dela ubistvo i teško ubistvo, kao i drugih krivičnih dela na teritoriji Crne Gore", kazao je Čađenović tada na konferenciji dok je objašnjavao šta je sve postignuto u okviru akciji crnogorske policije pod nazivom "META".

Pored njih dvojice, zbog planiranja ubistva Belivuka i Miljkovića, Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužnicu i protiv Janka Vukadinovića, Mila Jovanovića (34), Radovana Stanišića (35), Almire Mujahodžić (21), Momčića Milića (40) i Dušana Ivanovića (41).

Službenici Uprave policije tragaju sada za Vukotićem na teritoriji Crne Gore, ali kako se sumnja da je uveliko negde daleko, za njim je biti raspisana i međunarodna poternica. U cilju razbijanja kriminalne organizacije, zaplenjena je i eksplozivna naprava koja je trebalo da bude upotrebljena za ubistva Zvicera i Kašćelana.

SDT je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv Vukotića koji se sumnjiči za stvarnje kriminalne organizacije, teško ubistvo putem podstrekavanja i teško ubistvo u pokušaju izvršeno pomaganjem. Kriminalna organizacija, koju je navodno Vukotić predvodio, imala je posebne organizovane grupe za nabavku eksploziva, vozila i plovnih prevoznih sredstava.

droga, bomba, škaljarski klan
foto: SDT
droga, bomba, škaljarski klan
foto: SDT

Štek stanovi, eksploziv, kola, čamci...

Kriminalna organizacija, koju je Vukotić predvodio, imala je posebne organizovane grupe za nabavku eksploziva, vozila i plovnih prevoznih sredstava. Čađenović je objasnio da su Jovan Vukotić i drugi organizator Janko Vukadinović podelili uloge odnosno, da je jedan bio zadužen za nabavljanje štek stanova, oružja, a drugi da vrbuje članove, nalazi direktne izvršioce.

Rekao je i da su imali posebne grupe koje su bile zadužene za pravljenje eksploziva, obuku, nalazak štek stanova, pračenje meta.

droga, bomba, škaljarski klan
foto: SDT
droga, bomba, škaljarski klan
foto: SDT

Komunikaciju su obavljali preko čet grupa na kriptovanim telefonima, a sve grupe zadužene za određenu aktivnost nadzirao je i kontrolisao Vukadinović. On je, kako je navedeno na konferenciji za medije, davao i uputstva kako treba "realizovati plan u pravcu lišenja života više lica".

Na objavljenih fotografijama se vidi kako su spremali bombu velike razorne moći koja je trebalo da likvidira Zvicera i Kašćelana.

Ubistvo u Podgorici

Grupa na čijem je čelu Vukadinović dovedena je u vezu sa dvostrukim ubistvom u centru Podgorice, kada su u bašti jednog lokala upucani Miloš Šaković i slučajna žrtva Radivoje Jovanović u 12.00 sati popodne. Kao direktni izvršilac označen je Marko Jovanović, dok su Janko i njegov brat Predrag, bili optuženi da su ubicu dovezli do centra grada i sačekali ga na određenoj lokaciji nakon izvršenja likvidacije.

Kobnog dana, Šaković je u društvu supruge i prijatelja sa ženom sedeo u bašti podgoričkog lokala kada je video kako Ulicom slobode iz pravca gradskog stadiona ide sumnjivi muškarac pognute glave, sa kapuljačom na glavi.

Videvši da je izvadio pištolj, odmah je ustao od stola i suprugu i prijatelje gurnuo sa strane kako bi ih spasio. Nakon toga je krenuo da beži u pravcu taksi vozila koja su bila parkirana naspram lokala. Napadač je odmah potegao pištolj, iz kog je ispalio više hitaca u pravcu Šakovića.

Jedan od hitaca pogodio je i Jovanovića, koji je u tom momentu sedeo za susednim stolom. Nedugo nakon pucnjave, obojica mladića su podlegli povredama. Ubica je pobegao sa lica mesta, ali je ubrzo identifikovan kao Marko Jovanović.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track