MUNJEVITA AKCIJA SRPSKE POLICIJE: Uhapšeno 13 osoba posle ubistva MMA borca i ranjavanja Goranca!
Foto: Printscreen/Youtube/CreativeMMA, Kurir

uspeh

MUNJEVITA AKCIJA SRPSKE POLICIJE: Uhapšeno 13 osoba posle ubistva MMA borca i ranjavanja Goranca!

Crna Hronika -

- Istražitelji su za 24 sata uspeli da identifikuju tri napadača na Gorana Kovačevića Goranca i njegovog telohranitelja Uroša Stefanovića, koji je ubijen u četvrtak uveče u Novom Sadu, potvrdio je predsednik Aleksandar Vučić, a kako je MUP saopštio, uhapšeno je čak 13 osoba posle zločina.

Podsetimo, Stefanović je ubijen, a Kovačević lakše ranjen u mafijaškom obračunu u naselju Detelinara, kada su napadači iz "pežoa" zapucali na njih. Ispaljeno je najmanje 15 metaka, a veruje se da je Stefanović telom zaštitio Goranca. Automobil u kome su atentatori bili pronađen je na putu za Rumenku, a u njemu je navodno bilo krvi i drugih bioloških tragova.

Vulin: Čestitam policiji

- Razotkrili su ubistvo u Novom Sadu. Za dan su pronašli DNK sve trojice. Interesantno je videti ko su osobe koja su učestvovale - rekao je Vučić gostujući na TV Prva.

Poslednji ispraćaj

Danas sahrana Stefanovića

Ubijeni Uroš Stefanović, inače MMA borac, biće sahranjen danas po podne u Novom Sadu.

- Poslednji ispraćaj održaće se na Gradskom groblju. Nesrećni mladić iza sebe je ostavio suprugu i bebu koju je dobio prošle godine - rekao je izvor Kurira.

U opsežnoj akciji sprovedenoj na teritoriji Novog Sada, u saradnji sa javnim tužilaštvom, policija je uhapsila 13 osoba i zaplenila narkotike, oružje, municiju, osam vozila i 50.000 evra. - Teško ubistvo Uroša Stefanovića i ranjavanje Gorana Kovačevića Goranca s pravom je uznemirilo ne samo novosadsku već i celokupnu srpsku javnost.

Ali s ponosom mogu da kažem, zahvaljujući upornom, marljivom, predanom radu pripadnika Policijske uprave Novi Sad, UKP, SBPOK, SAJ, Žandarmerije i, naravno, posebno tužilaštva, možemo da kažemo da smo rasvetlili ovo ubistvo za manje od 48 sati - rekao je ministar policije Aleksandar Vulin.

1 / 11 Foto: MUP Srbije

Ministar je rekao da se nada da će se svi oni koji su sumnjali u policiju, ministarstvo, tužilaštvo, koji su sumnjali u državu, danas bar malo postideti. - Svim građanima Novog Sada i Srbije čestitam ovakvu policiju i ovakvo tužilaštvo.

Mi smo bezbedna zemlja - poručio je ministar Vulin. Na snimku akcije hapšenja mogla se videti policija koja upada i privodi, a među privedenima se nalaze i devojke. Prema nepotvrđenim informacijama, među uhapšenima se nalazi Dalibor Bogdanović Boća, koji je, kako se sumnja, naručilac ubistva. Interesantno je da se Bogdanoviću, kao i Kovačeviću, sudi za otmicu Gorana Cvijetića iz Budisave.

Krvavi tragovi

- Motiv napada je nejasan, ali verovatno su u pitanju neraščišćeni računi te da su se Boća i Goranac rastali. Pred sudom se trenutno vodi postupak protiv Boće, Goranca, Nenada Stevića, bivšeg policajca Vladice Rakića i Božidara Bosnića zbog otmice Cvijetića, jer su sumnjali da je umešan u ubistvo fitnes instruktorke Teodore Kaćanski, inače Stevićeve dugogodišnje devojke.

Ona je u jesen 2016. godine upucana kada je parkirala automobil, a sumnjalo se da je ubijena greškom i da je njen momak bi prava meta - dodao je izvor. Podsetimo, tragovi na osnovu kojih su identifikovani i uhapšeni pronađeni su u izrešetanom "pežou", a utvrđivalo se ko je pucao na njega. - Sumnjalo se da se Goranac branio i otvorio vatru na napadače, a prema drugoj verziji, prijatelji ranjenog i ubijenog su jurili atentatore i pucali na njih - rekao je ranije izvor.

Bivši policajac

Boća preživeo tri atentata

Dalibor Bogdanović Boća, koji je navodno priveden u ovoj akciji, nekada je bio policajac, ali je penzionisan posle ranjavanja. Za vreme tog incidenta on je bio u društvu pokojnog Marka Markuša i njegovog oca. Preživeo je nekoliko atentata, a u jednom je ostao bez noge.

Zimus je uhapšen mladić koji je postavio bombu u liftu zgrade u kojoj Boća živi.

Zbog oružja

Uhapšen i Sloba Snajper?

U akciji je navodno priveden i Slobodan Milutinović, zvani Sloba Snajper, sa suprugom, jer je kod njih pronađeno nelegalno oružje. Milutinović je odranije poznat policiji, hapšen je zbog različitih krivičnih dela, a preživeo je i tri atentata.

Kurir.rs/ Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track