OPASNI KRAGUJEVAČKI KLAN OSTAO BEZ DVOJICE VOĐA: Jedan ubijen, drugi nestao, oba slučaja su MISTERIJE
Foto: Facebook

na mala vrata u srpsko podzemlje

OPASNI KRAGUJEVAČKI KLAN OSTAO BEZ DVOJICE VOĐA: Jedan ubijen, drugi nestao, oba slučaja su MISTERIJE

Crna Hronika -

Jedna kriminalna grupa ušla je na mala vrata u srpsko podzemlje, ali je poslednjih godina učvrstila svoje mesto. Kragujevački klan "volpeovci" po brutalnosti i ponašanju brzo se istakao, počeli su da se ponašaju kao da su nedodirljivi, a onda su u svega mesec dana "obezglavljeni" - jedan vođa im je ubijen na ulici, a drugi je nestao.

Meseci koji su prošli nisu dali odgovore na dve misterije vezane za ovu grupu. I dalje se ne zna ko je bio Nikolu Zečevića Zeku (39), ali ni šta se desilo sa Božidarom Božovićem Božom (33), vođama ovog ganga. U gradu se navodi da ova grupa kontroliše gotovo čitav noćni život, ali i sve poslove u kragujevačkom podzemlju, a poznati su po brutalnosti u obračunavaju sa suparnicima.

Zečević je ubijen 12. februara ove godine naočigled desetak polaznika u glavnoj ulici u Kragujevcu na putu do pekare, u koju je krenuo da bi sinu kupio picu. Njemu je maskirani napadač prišao s leđa i zasuo ga kišom metaka. Ispalio je sedam hitaca, prvo rafalno četiri, a nakon toga još tri. Koban je bio, pokazala je kasnije obdukcija, metak koji ga je pogodio u vrat. Zečević je umro na putu ka Kliničko-bolničkom centru Kragujevac u kolima Hitne pomoći.

Nakon ubistva, polciija je počela da istražuje Zečevićev život i poslove. U centru grada pronašla je štek sa oružjem, ekplozivom i drogom za koji se sumnja da je pripadao upravo njemu. Između ostalog, pronađeno je navodno čak tri kilograma vojnog ekploziva "pentrit".

Direktor MUP-a Srbije Vladimir Rebić izjavio je da policija ima saznanja da je Zečević bio umešan u preprodaju narkotika, ali da se ne može tvrditi da je to uzrok likvidacije. U međuvremenu, pominjalo se i zelenašenje, trgovina oružejm, poslovi sa Albancima, dug prema jednog od ozloglašenih kriminalnim klanova iz Crne Gore…

Božovićev nestanak i dalje misterija

Nestanak Božidara Božovića porodica je prijavila pre više od sedam meseci, tačnije njegov brat je prijavio otmicu koju su, navodno, izvršili nepoznati počinioci.

Marko Božović je ispričao da je Boža nestao 9. marta uveče. Nakon što se sutradan nije javio na više njegovih poziva ni na jedan od mobilnih telefona, a kako on nije uspeo da sazna šta se dogodilo, prijavio je bratov nestanak.

Navodno su mu stizale i poruke u kojima se traži otkup za Božidara. Gradom kruže brojne priče, prema jednoj od njih Božovići već nosi crninu.

Godinama unazad on se vezuju za razna teška krivična dela počinjena u Kragujevcu - trgovina narkoticima, reketiranje i prebijanje. Božidar je bio šef obezbeđenja poznatih noćnih klubova, navodno i jedan od vođa "volpeovaca", ekipe je učestvovala u tuči 2018. godine u kojoj je pretučen i iskaspljen bokser Jovica Lešnjak iz tog grada.

Nakon kasapljenja boksera, ponovo se u novembru prošle godine našao u žiži javnosti, kada je na njega pucano i kada je uspeo da "sačuva glavu". Spekulisalo se da je motiv napada bila osveta za ubistvo MMA borca Radoša Joksimovića 2018. godine, za koje se sumnjiče "volpeovci".

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track