SRPSKI TRENER OSUĐEN ZA SEKSUALNO ZLOSTAVLJANJE KONOBARICE: Milutinu Sredojeviću pet godina uslovne kazne!
Foto: Profimedia

sud u južnoj africi

SRPSKI TRENER OSUĐEN ZA SEKSUALNO ZLOSTAVLJANJE KONOBARICE: Milutinu Sredojeviću pet godina uslovne kazne!

Crna Hronika -

Srpski trener Milutin Sredojević osuđen je danas u Južnoj Africi na uslovnu kaznu od pet godina, zbog seksualnog zlostavljanja konobarice u decembru prošle godine. Nekoliko dana posle velikog seks-skandala, fudbalskom treneru koji je bio na čelu nacionalnog tima Zambije, ugovor je raskint.

- On je osuđen na uslovnu kaznu od pet godina zatvora. To znači da Sredojević, neće ići u zatvor, osim ukoliko u narednih pet godina ne učini novo krivično delo. Ukoliko ponovi nešto slično, odmah će biti uhapšen - objašnjava izvor portala "iol. co.za".

Podsetimo, za seksualno zlostvljanje prijavila ga je konobarica koja je služila kafu na stadionu 7. decembra prošle godine, tokom Kosava Kupa u Port Elizabetu, krajem prošle godine.

- Žena koja je služila kafu prijavila je policiji da je Sredojević, kada ga je pitala "da li želi malo šećera u kafi", odgovorio da hoće šećer "ali drugog tipa" i da je pokazao na njene intimne delove tela. Iako je mislila da će se tu završiti njegovo neprimereno ponašanje, ipak je prenela svom šefu, a on je upozorio Sredojevića na ponašanje - prenose lokalni mediji šta se dogodilo toga dana na stadionu.

Kako navode, srpski trener nastavio je da se ponaša neprimereno i posle tog upozorenja.

- Kasnije toga dana, kada je žena ponovo nosila kafu, Sredojević je dodirnuo po zadnjici - navodno je ona navela u svojoj izjavi policiji.

Trener, koji je nekada vodio subotički Spartak, omladinsku reprezentaciju Jugoslavije, Hajduk iz Kule, a potom otišao u Afriku i sedeo na klupama velikih klubova, a potom bio i selektor Ruande, Ugande i Zambije, odmah je uhapšen. - Morao je da plati kauciju od 10.000 funti i tek tada je bio pušten da se brani sa slobode. Ipak, zbog seksualnog zlostavljanja otkazan mu je aranžman u reprezentaciji Zambije - podsećaju južnoafrički mediji.

Kurir.rs/J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja