DUG OD 500 EVRA U CRNO ZAVIO 2 PORODICE? Rođaka ubijenog Nikole otkriva šta se desilo pre zločina kod Apatina
Foto: Kurir.rs/J.M., Printscreen Facebook

u selu Prigrevica

DUG OD 500 EVRA U CRNO ZAVIO 2 PORODICE? Rođaka ubijenog Nikole otkriva šta se desilo pre zločina kod Apatina

Crna Hronika -

Dve porodice u selu Prigrevica kod Apatina zavijene su u crno zbog, kako se sumnja, duga od 500 evra. Simo Zoraja (26) u utorak oko 16 sati hicem iz pištolja ubio je Nikolu Dimić (34), a zatim se razneo kašikarom.

Nekoliko dana pre zločina na ogradi kuće u kojoj je Nikola živeo s majkom osvanuo je natpis "Smrade, vraćaj 10 posto". Takođe, neko je na mesnom groblju oskrnavio grob Nikolinog oca. Sumnja se da iza tih postupaka stoji Nikolin dojučerašnji prijatelj Simo, ali to tek treba istragom da se utvrdi.

"Nikola kao da je predosetio nešto, pa je majku Miru poslao u susedno selo. Par sati kasnije na vratima mu se pojavio Simo. Nikola ga je pustio u kuću, a par minuta kasnije čuli su se pucnji. Nikola je ubijen hicima u glavu, a Simo je nakon toga otrčao ka njivama. Prošao je pored svoje kuće i stigao do tovilišta, gde je izvukao osigurač iz kašikare, a zatoim legao na nju", priča rođaka ubijenog Nikole.

Šta je motiv sukoba između dvojice prijatelja niko sa sigurnošću ne zna, ali se spominje suma od 500 evra.

"Ko je od koga pozajmio, to tek treba da se utvrdi. Nikola je bio jako dobar, malo prostodušan i dosta vredan. Nikolina porodica se u mesto doselila tokom "Oluje", isto kao i Simini. Sve su to napaćene duše. Kada je Nikoli umro otac, njegova majka je nadničila da bi prehranila njega i drugog sina. Kada je stasao Nikola se zaposlio u stovarištu, a brat mu je otišao u inostranstvo. Polako su se kućilli, a onda sad ovo. Svi spominju nekih 500 evra, pa zar toliko vrede dva života", priča rođaka.

Ona kaže da se Nikola žalio da mu je Simo oskrnavio očev grob i da mu je pisao po ogradi.

"Govorio je da će ga prijaviti policiji, ali ne znam da li je to uradio. Simo je za razliku od Nikole bio povučen, radio je u obezbeđenju i voleo oružje. Nikolina i njegova majka su se družile, a sada se ne zna kojoj je teže", rekla je rođaka.

(Kurir.rs/Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja